Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2005 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Παγετό το πρωΐ στα ηπειρωτικά, που στα βόρεια θα είναι ισχυρός και σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από μείον επτά (-7) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και στα βόρεια το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από μείον τρεις (-3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και στις παράκτιες περιοχές, η ελαχίστη θα είναι τρεις έως τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από μείον τρεις (-3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές, κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και χιονόνερο στα βόρεια, κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τις πρωϊνές ώρες, τοπικά θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις έως τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για αύριο, Τρίτη, στο Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και τα Ηπειρωτικά, η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Βόρεια Ελλάδα ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και από το μεσημέρι στα πελάγη θυελλώδεις, με ενίσχυση τη νύχτα στο Αιγαίο. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή