Νέα επεισόδια στη Μυτιλήνη - Μετανάστες επιχείρησαν να εισβάλουν σε πλοίο

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 09:16
UPD:13:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑ
A- A A+

Νέα επεισόδια με μετανάστες καταγράφηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις για να αντιμετωπίσουν το εξεγερμένο πλήθος.

Στις 8.00 το πρωί αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η κατάληψη του Blue Star 1 από περίπου 1.000 Αφγανούς, που αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο πλοίο φωνάζοντας «Αθήνα - Αθήνα».

Η κατάληψη αποφεύχθηκε όταν έκλεισαν οι καταπέλτες του πλοίου, αλλά την ίδια ώρα εκατοντάδες επιβάτες που επιβιβάζονταν σε αυτό εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στους μετανάστες και στο πλοίο.

SINANIS JOHN

Αργότερα οι περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν εκτός του λιμανιού, σε ανοιχτό χώρο που βρίσκεται κοντά στην πλαζ Τσαμάκια. Εκεί γίνεται προσπάθεια καταγραφής και καταμέτρησής τους. 

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός χαρακτήρισε «εκρηκτικό» το πρόβλημα σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. 

FM 100 ΛΉΜΝΟΣ

«Υπάρχουν περίπου 7-8 χιλιάδες που είναι καταγεγραμμένοι και περιμένουν να φύγουν... Τα πλοία δεν επαρκούν», ανέφερερε και ζήτησε να δρομολογηθούν περισσότερα πλοία το ταχύτερο δυνατό. «Δεν θέλω απλώς πλοία, θέλω στόλο», σημείωσε ο κ. Γαληνός. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή