EURO 2016: Νίκες πρόκρισης για Ουαλία και Ισλανδία

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 23:59
UPD:04/09/2015 01:06
REUTERS/MICHAEL KOOREN
A- A A+

Η κλάση και η εκτελεστική δεινότητα του Γκάρεθ Μπέιλ έδωσαν στην Ουαλία μια πολύ σημαντική νίκη στην Κύπρο με 1-0, που ήταν η πέμπτη για την ομάδα του Κρις Κόουλμαν η οποία οδηγεί την κούρσα στον 2ο προκριματικό όμιλο, με τρεις βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Βέλγιο.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε στο 82ο λεπτό κι έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του, ενώ η Κύπρος έχασε την ευκαιρία για να παραμείνει στο "κόλπο" της πρόκρισης στα τελικά της Γαλλίας. Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι οι Ουαλοί του χρόνου θα κάνουν την παρθενική συμμετοχή τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Στους άλλους δύο αγώνες, το Βέλγιο νίκησε τη Βοσνία με 3-1 (23΄ Φελαϊνί, 44΄ Ντε Μπράιν, 78΄ πεν. Αζάρ - 15΄ Τζέκο) και παραμένει σε απόσταση... βολής από την Ουαλία, ενώ το Ισραήλ είχε εύκολο βράδυ απέναντι στην Ανδόρα, της οποίας επικράτησε 4-0 με γκολ των Ζάχαβι (3΄), Μπιτόν (22΄), Χεμέντ (26΄ πέναλτι) και Νταμπούρ (38΄).

Η πολύ μεγάλη έκπληξη όμως έγινε στο Άμστερνταμ, όπου στο πλαίσιο του 1ου ομίλου η Ολλανδία ηττήθηκε 0-1 από την πρωτοπόρο Ισλανδία μετά το τέρμα του Σίγκουρντσον με πέναλτι στο 51ο λεπτό.

Οι «οράνιε», που έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 33΄ λόγω της αποβολής του Ίντι κι ενώ λίγο πριν είχε αποχωρήσει τραυματίας ο Ρόμπεν, βρίσκονται στην τρίτη θέση με 10 βαθμούς και πλέον έχουν στόχο να τη διατηρήσουν και να παίξουν για την πρόκριση στα μπαράζ, αφού οι Τσέχοι έχουν 16 και οι Ισλανδοί 18 πόντους.

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία να περάσουν εκείνοι τρίτοι παραχωρώντας οδυνηρή εντός έδρας ισοπαλία 1-1 στη Λετονία, καθώς αν και προηγήθηκαν στο 77΄ με τον Σελτζούκ Ινάν ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις από τον Σαμπάλα!

Στο τρίτο παιχνίδι του 1ου ομίλου η Τσεχία, με δύο γκολ του Σκόντα που είχε μπει ως αλλαγή (74΄, 86΄), έκανε την ανατροπή στον αγώνα με το Καζακστάν που είχε προηγηθεί στο Πλζεν στο 21΄ με τον Λογκβινένκο, επικράτησε με 2-1 και αγκάλιασε την πρόκριση. 

Στον 8ο όμιλο η Ιταλία νίκησε πολύ δύσκολα 1-0 τη Μάλτα στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλορεντίας, με τον Γκρατσιάνο Πελέ να δίνει τη λύση στο 69΄, νικώντας τον τερματοφύλακα της Καλλονής, Άντριου Χογκ.

Έτσι η «σκουάντρα ατζούρα» του Αντόνιο Κόντε βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου με 15 βαθμούς, εκμεταλλευόμενη το 0-0 της Κροατίας (14) στο Μπακού με το Αζερμπαϊτζάν, ενώ στο παιχνίδι της πρόκρισης μπαίνει δυνατά και η Νορβηγία, μετά το 1-0 (57΄ Φόρεν) επί της Βουλγαρίας στη Σόφια που έφερε τους Σκανδιναβούς στους 13 βαθμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις