Π. Σκουρλέτης: Κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα οφείλει να σέβεται τους νόμους

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 17:55
UPD:18:02
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Όπως αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης, δεν υπάρχει καμία απόφαση του ΣτΕ που να αφορά  την απόφαση που έλαβε ως υπουργός στις 19 Αυγούστου, με την οποία διεκόπη μέρος των δραστηριοτήτων  της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

A- A A+

Υπενθυμίζουμε στον κ. Θεοδωράκη ότι κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα οφείλει να σέβεται τους νόμους, επισημαίνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε τοποθέτηση του επικεφαλής του Ποταμιού σχετικά με τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις Σκουριές.

Όπως αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης, δεν υπάρχει καμία απόφαση του ΣτΕ που να αφορά  την απόφαση που έλαβε ως υπουργός στις 19 Αυγούστου, με την οποία διεκόπη μέρος των δραστηριοτήτων  της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσό».

«Ο κ. Θεοδωράκης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η "Ελληνικός Χρυσός" κατέθεσε αίτηση προς το ΣτΕ για ακύρωση της επίμαχης απόφασης, η οποία θα συζητηθεί στις 4 Οκτωβρίου. Επιπρόσθετα, η εταιρεία ζήτησε την άμεση αναστολή εκτέλεσης της Υπουργικής Απόφασης, αίτημα που απέρριψε το ΣτΕ», συμπληρώνει ο κ. Σκουρλέτης.

«Υπενθυμίζουμε στον κ. Θεοδωράκη ότι κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα οφείλει να σέβεται τους νόμους, να μην αντιστρατεύεται το δημόσιο συμφέρον και να μην πλήττει το περιβάλλον. Πολύ περισσότερο, να μην εκβιάζει τους εργαζόμενους», προσθέτει.

Καταλήγοντας, ο κ. Σκουρλέτης καλεί τον κ. Θεοδωράκη «να ενημερώνεται πριν κάνει δηλώσεις για τέτοια θέματα, διότι η άγνοια σε αυτό το επίπεδο συνιστά πολλαπλό κίνδυνο».

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωράκης είχε ζητήσει να σεβαστεί η διοίκηση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το πρόβλημα των εργαζομένων στις Σκουριές.

Ο κ. Θεοδωράκης συνομίλησε το πρωί της Πέμπτης με τον υπηρεσιακό υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ι. Γκόλια και τόνισε ότι η τήρηση της νομιμότητας πρέπει να είναι αυτονόητη σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

«Το δικαίωμα στην εργασία πρέπει να συνδυάζεται με την προστασία του Περιβάλλοντος κι αυτό το κρίνουν τα όργανα της πολιτείας κι 'όχι οι κομματικές επιτροπές, που το μόνο που ξέρουν είναι να υπερασπίζονται τις κάθε είδους συντεχνίες, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που παράγουν», πρόσθεσε.

«Ειδικά για την πρωτοβουλία Σκουρλέτη για αναστολή των εργασιών λίγες μέρες πριν τις εκλογές, το Ποτάμι εκτιμά ότι έγινε για να χτυπηθεί ο προκάτοχος του Παναγιώτης Λαφαζάνης, αδιαφορώντας για τις δουλειές και τις ζωές 5.000 εργαζομένων», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή