«Τα αντιφατικά μηνύματα της Γερμανίας αιτία για το χάος με τους πρόσφυγες στη Βουδαπέστη»

Δηλώσεις ανώτατου Ούγγρου αξιωματούχου
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 12:49
UPD:12:56
REUTERS/LASZLO BALOGH
A- A A+

Τα αντιφατικά μηνύματατης της Γερμανίας σχετικά με την υποδοχή ή μη των Σύρων προσφύγων υπέδειξε ως αιτία του χάους που έχει δημιουργηθεί στον ανατολικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης με χιλιάδες μετανάστες ο επιτελάρχης του πρωθυπουργικού γραφείου της Ουγγαρίας.

Η Γερμανία είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα άρει τις πρόνοιες του Δουβλίνου 2 σε ό,τι αφορά τους Σύρους, δηλαδή ότι θα πάψει να τους επαναπροωθεί στην πρώτη χώρα της Ε.Ε. στην οποία εισήλθαν.

Στη συνέχεια, ωστόσο, σημείωσε ότι θα δέχεται μόνον όσους πρόσφυγες έχουν καταγραφεί και έχουν καταθέσει αίτημα για χορήγηση ασύλου στην πρώτη χώρα εισόδου.

Η αρχική γερμανική θέση είχε δημιουργήσει έντονη διάθεση σε πολλούς πρόσφυγες να φθάσουν αμέσως στη Γερμανία, κυρίως μέσω Ουγγαρίας - Αυστρίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στον χώρο μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της ουγγρικής πρωτεύουσας, απ' όπου αναχωρούν τα τρένα για Αυστρία και Γερμανία.

Νωρίτερα την Πέμπτη το μεσημέρι, από τον σταθμό αναχώρησε τρένο γεμάτο πρόσφυγες και μετανάστες, με προορισμό τα σύνορα Ουγγαρίας - Αυστρίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή