Τρισδιάστατη έναρξη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 12:07
UPD:12:14
A- A A+

Η τρισδιάστατη ταινία «Everest» του Ισλανδού Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και γυρισμένη στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού του κόσμου, με πρωταγωνιστές τους Κίρα Νάιτλι, Τζέικ Τζίλενχαλ και Ρόμπιν Ράιτ, άνοιξε την αυλαία του 72ου Φεστιβάλ Βενετίας.

Η ταινία αναφέρεται στη θρυλική αποστολή που έγινε στο Έβερεστ το 1996, η οποία ωστόσο εξελίχθηκε σε ανθρώπινη τραγωδία με πολλούς νεκρούς. Κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης είναι ο ορειβάτης Ρομπ Χολ (Τζέισον Κλαρκ) και η γυναίκα του, Τζαν (Κίρα Νάιτλι). Ο Χολ είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει ανεβεί το Έβερεστ πέντε φορές, ενώ η γυναίκα του είναι η δεύτερη Νεοζηλανδή που ως σήμερα έχει ανεβεί ως την κορυφή του ψηλότερου βουνού της οροσειράς των Ιμαλαΐων.

Οικοδέσποινα της τελετής έναρξης ήταν η 27χρονη Ιταλίδα ηθοποιός Ελίζα Σεντναουί, η οποία θα επαναλάβει τα καθήκοντά της το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, όταν θα δοθούν και τα βραβεία.

Ελίζα Σεντναουί

Ο πρόεδρος της επιτροπής αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα των μεταναστών, λέγοντας: «Είμαι ένας Μεξικανός που ζει στην Ευρώπη και πάντα αισθανόμουν ευπρόσδεκτος. Θα ήθελα αυτό να ισχύει σήμερα, αλλά και στο μέλλον, να έχουν την ίδια υποδοχή όλοι οι μετανάστες».

Προτεινόμενα για εσάς