Desktop υπολογιστής φτιαγμένος από «τουβλάκια», από την Acer

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 12:51
UPD:12:53
Acer
A- A A+

Έναν desktop υπολογιστή φτιαγμένο από τμήματα τα οποία είναι σχεδιασμένα να συνδέονται ως «τουβλάκια» παρουσίασε η Acer στο πλαίσιο της Ifa στο Βερολίνο.

Η ιδέα πίσω από το Revo Build είναι να είναι εύκολη η σύνθεση ενός custom συστήματος, χωρίς να χρειάζονται επίπονες και κουραστικές διαδικασίες ξεβιδωμάτων, βιδωμάτων, εγκατάστασης με σύνδεση σειρών καλωδίων κ.α. Αντίθετα, υπάρχουν ειδικά μαγνητικά τμήματα στο πάνω και το κάτω μέρος κάθε τμήματος που επιτρέπουν την τοποθέτηση το ένα πάνω στο άλλο και τη σύνδεσή τους.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, πρόκειται για αντίστοιχη φιλοσοφία με αυτήν που επιδιώκεται στα κινητά από κάποιες εταιρείες, που επιδιώκουν modular σύνθεση, όπως το Project Ara της Google. «Είναι λογικό να επεκτείνεται αυτή η ιδέα και στα desktops» είπε ο Κρις Γκριν, σύμβουλος τεχνολογίας του Davies Μurphy Group.

Όπως γνωρίζει πολύ καλά όποιος έχει ασχοληθεί με το εσωτερικό του υπολογιστή του, η όλη διαδικασία του ανοίγματος και της εγκατάστασης νέων εξαρτημάτων είναι κάτι που θέλει προσοχή, γιατί σε περίπτωση λάθους το πιο ανώδυνο θα είναι απλά το σύστημα να αγνοεί το νέο εξάρτημα. Ένα τέτοιο modular PC θα ήταν εξαιρετική επιλογή για τους gamers, καθώς θα επέτρεπε την τακτική και εύκολη αναβάθμισή του χωρίς περιπλοκές και κινδύνους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το μηχάνημα θα αρχίσει να πωλείται τον Οκτώβριο και η πιο φθηνή μονάδα- βάση, με επεξεργαστή και οκτώ gigabytes RAM, θα κοστίζει γύρω στα 270 ευρώ. Σε πρώτη φάση, το μόνο επιπρόσθετο κομμάτι θα είναι σκληρός δίσκος των 500 GB ή του ενός terabyte, αλλά τους επόμενους μήνες η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει Power Bank, για να λειτουργεί ο υπολογιστής ενώ δεν είναι συνδεδεμένος στην πρίζα ή να φορτίζονται πολλαπλές φορητές συσκευές, Audio Block, με ηχεία και μικρόφωνο (θα λειτουργεί και ως φορητή συσκευή από μόνο του) και ένα Graphics Block, για βελτιωμένη ποιότητα εικόνας στα παιχνίδια. Το κάθε ένα από αυτά τα blocks είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί και αυτόνομα, ή με άλλα PC.

Το λειτουργικό είναι τα Windows 10, ενώ, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Ars Technica, οι διαστάσεις της μονάδας βάσης είναι μόλις 12,5 x 12,5 εκατοστά. Το «πακέτο» περιλαμβάνει επεξεργαστή Intel Pentium ή Celeron Skylake, 32 GB flash storage, 8 GB RAM.

 

Προτεινόμενα για εσάς