Πρωτοβουλίες από τους ηγέτες της Ε.Ε. για το προσφυγικό ζητεί ο Κ. Αγοραστός

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 00:44
UPD:00:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βαρδουλάκης Β

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, ο πρόεδρος των Ελλήνων περιφερειαρχών στάθηκε στην έλλειψη υποδομών και κονδυλίων, αλλά και στην αδυναμία των αρχών να διαχειριστούν το τεράστιο προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα στα νησιά του Αιγαίου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Να αναλάβουν τάχιστα τις πρωτοβουλίες εκείνες που χρειάζονται για την εκτόνωση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, ζήτησε από τους αρχηγούς των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του προεδρείου της Συνόδου των Περιφερειών της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

«Οι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμό πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που λαμβάνονται οι αποφάσεις της Ε.Ε.» σημείωσε ο κ. Αγοραστός και συμπλήρωσε πως «δεν μπορεί η ενωμένη Ευρώπη, η Ευρώπη της αλληλεγγύης και των ηθικών αξιών να κλείνει τα μάτια σε αυτή την κατάσταση».

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, ο πρόεδρος των Ελλήνων περιφερειαρχών στάθηκε στην έλλειψη υποδομών και κονδυλίων, αλλά και στην αδυναμία των αρχών να διαχειριστούν το τεράστιο προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα στα νησιά του Αιγαίου.

Όπως εκτίμησε, «αν δεν ομαλοποιηθούν τα πράγματα στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική το όραμα της ενιαίας Ευρώπης αντιμετωπίζει τεράστια εμπόδια».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή