Παγκόσμια Ημέρα της Τηλεόρασης

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2005 18:08
A- A A+

Την «Παγκόσμια Ημέρα της Τηλεόρασης» τίμησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη «αξιολόγησης με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα της συμβολής της τηλεόρασης στη διεύρυνση της δημοκρατίας, της επικοινωνίας και της συνεργασίας των ανθρώπων, των λαών και των πολιτισμών, καθώς και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, υπενθύμισε ότι βρίσκεται ήδη εν εξελίξει η προώθηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της συγκέντρωσης των ΜΜΕ και το θέμα της αδειοδότησης.

Σε ό,τι αφορά στις παρεκτροπές που εκδηλώνονται από ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι υπάρχει ο Κώδικας Δεοντολογίας και τα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ, ενώ επισήμανε ότι «θέματα που αφορούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα, εναπόκεινται στην αυτορύθμιση των ίδιων των ΜΜΕ».

Σε ερώτηση περί της τηλεοπτικής «ποιότητας» και αν αυτή ανταποκρίνεται στους στόχους που τέθηκαν, ο Θ. Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «σε ένα βαθμό η τηλεόραση βοήθησε στη διάδοση των ιδεών και των αντιθέτων απόψεων. Ζητήματα ποιότητας της δημοκρατίας είναι ζητήματα ευαισθησίας και η ποιότητα είναι ένα διαρκές ζητούμενο».

Προτεινόμενα για εσάς