Άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 10:54
UPD:10:55
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η σύσκεψη είναι άτυπη και όπως έχει γνωστό από χθες το βράδυ δεν θα υπάρξουν δηλώσεις υπουργών.

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, η διυπουργική σύσκεψη υπό την Πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, με ανατικείμενο τη διαχείριση των ζητημάτων που άπτονται των μεταναστευτικών ροών.

Η σύσκεψη είναι άτυπη και όπως έχει γνωστό από χθες το βράδυ δεν θα υπάρξουν δηλώσεις υπουργών.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη φτάνουν στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο αρμόδιος επίτροπος για τη μεταναστευτική πολιτική Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οι δύο αξιωματούχοι θα έχουν συνάντηση με τους Έλληνες αρμόδιους υπουργούς το βράδυ της Πέμπτης στον Πειραιά, προκειμένου να δημιουργηθεί στην πόλη ένα κέντρο υποβοήθησης για την επιτάχυνση της καταγραφής των εισερχομένων στη χώρα, της παροχής ασύλου και του συντονισμού της επιστροφής στη χώρα τους, των παράτυπων μεταναστών. Την Παρασκευή οι κ. Τίμερμανς και Αβραμόπουλος θα μεταβούν στην Κω, όπου το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Σεπτεμβρίου συνεδριάζουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών - μελών της Ε.Ε. προκειμένου να συζητήσουν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον ενημέρωσε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ιδίως τους τελευταίους μήνες, λόγω των πρωτοφανών μεταναστευτικών ροών και τις προσπάθειες της κυβέρνησης, σε συνεργασία κυρίως με τα αρμόδια ευρωπαϊκά fora, να ολοκληρώσει αμέσως το ελληνικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών.

Ο  κ. Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη συνολικής και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού -τόσο από πλευράς ασφάλειας όσο και, πρωτίστως, από πλευράς προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου- σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να ενεργοποιηθεί πλήρως η συλλογική και αποτελεσματική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο του 2008.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή