Προσεκτική χρήση για παιδικά καροτσάκια Chicco, Prenatal

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2005 19:53
A- A A+

Προσεκτική χρήση για τα παιδικά καροτσάκια της Chicco συστήνει το υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι να ολοκληρωθεί η εργαστηριακή εξέταση του θέματος, μετά την κινητοποίηση των πορτογαλικών αρχών περί μη συμμόρφωσης της εταιρείας σε κανόνες ασφαλείας. Συγκεκριμένα ότι δεν λειτουργεί πάντα το διπλό σύστημα ασφάλειας στο μηχανισμό αναδίπλωσης του καροτσιού.

Οι πορτογαλικές αρχές έκριναν ως μη ασφαλή τα παιδικά καροτσάκια της Chicco τύπου Ref: Ct 0.5 και Prenatal με κωδικό 720410-Ref: Utility-5, με χώρα παραγωγής το Χονγκ Κονγκ. Στην ελληνική αγορά έχουν διατεθεί εντός του έτους 2005 από την εταιρεία Β&Μ Σκαρμούτσος Α.Ε. για την Chicco 2.493 τεμάχια καροτσιών και 104 τεμάχια από την Prenatal Α.Ε.Β.Ε.

Οι εταιρείες Artsana για το καροτσάκι της Chicco και Prenatal SPA δήλωσαν, μέσω των διανομέων τους στην Ελλάδα, ότι διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις, δεδομένου ότι για τα ίδια προϊόντα έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά συμμόρφωσης με το ισχύον πρότυπο από διαπιστευμένους φορείς της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Θανάσης Σκορδάς συστήνει προσοχή στους καταναλωτές ως προς τη χρήση των καροτσιών αυτών μέχρι να ολοκληρωθεί η εργαστηριακή εξέταση του θέματος σε εργαστήρια του εξωτερικού και ενδεχομένως και στη χώρα μας.

Στο μεταξύ αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά η γόμα «Apple Bear», με μορφή λουλουδιών, σε πλαστική διάφανη συσκευασία, με αριθμό μοντέλου: Bar code: 6 9263 29 000320 και χώρα προέλευσης την Κίνα, γιατί υπάρχει χημικός κίνδυνος από τη χρήση της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή