Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2005 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων στα ανατολικά και νότια πελάγη, σε πολύ θυελλώδεις.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με ασθενείς χιονοπτώσεις αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Αργά το απόγευμα, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν πρόσκαιρα. Στις παράκτιες περιοχές, θα σημειωθούν βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που θα ενισχυθούν βαθμιαία σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και τη νύχτα στα ανατολικά σε θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μείον επτά (-7) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και βαθμιαία στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι, βαθμιαία ισχυροί έως πολύ ισχυροί και το βράδυ θυελλώδεις και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από μείον ένα (-1) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα, τα φαινόμενα θα ενταθούν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι, βαθμιαία ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τη νύχτα θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Αργά το απόγευμα, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και βαθμιαία πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, που θα ενισχυθούν μέχρι τη νύχτα σε πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι, βαθμιαία ισχυροί έως πολύ ισχυροί και από το βράδυ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονόνερο και στα γύρω ορεινά χιόνια. Αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον έναν (-1) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Κακοκαιρία, με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις υπόλοιπες περιοχές. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομέων, αναμένεται στην κεντρική και νότια χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις (μέχρι και 9 Μποφώρ). Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα νότια πελάγη θυελλώδεις (μέχρι 9 Μποφώρ).

Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή