Ashley Madison: Συνεχίζει να προσελκύει χρήστες παρά το σκάνδαλο

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 16:28
UPD:16:29
REUTERS/CHRIS WATTIE
A- A A+

Μπορεί το «site της απιστίας», Ashley Madison, να βρέθηκε στο επίκεντρο μιας από τις πλέον πολύκροτες διαδικτυακές «θύελλες» των τελευταίων ετών, με το χακάρισμα και τη μαζική διαρροή δεδομένων του, ωστόσο φαίνεται ότι συνεχίζει να προσελκύει χρήστες: Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, Avid Life Media, εκατοντάδες χιλιάδες νέα μέλη γράφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι λεπτομέρειες για άνω των 33 εκατ. λογαριασμών εκλάπησαν από τη σελίδα και δημοσιοποιήθηκαν online τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα την παραίτηση του Νόελ Μπάιντερμαν, επικεφαλής της εταιρείας, από τη θέση του. Σημειώνεται ότι μεταξύ των στοιχείων που διέρρευσαν ήταν και χιλιάδες emails του ίδιου. Επίσης, ερωτήματα τέθηκαν και σχετικά με το πόσες τελικά είναι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα, καθώς αποκαλύφθηκαν στοιχεία για μεγάλο αριθμό τεχνητών προφίλ (Ashley's Angels).

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία διαμαρτύρεται ότι τα ΜΜΕ έχουν στραφεί μάλλον εναντίον της παρά εναντίον των χάκερ που βρίσκονται πίσω από το περιστατικό, προβαίνοντας σε «λανθασμένες υποθέσεις» σχετικά με τον αριθμό των γυναικών του site. Την περασμένη εβδομάδα, γυναίκες απέστειλαν πάνω από 2,8 εκατ. μηνύματα μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, σύμφωνα με την εταιρεία, που υποστηρίζει ότι η αναλογία των ανδρών που πληρώνουν για να επικοινωνούν με γυναίκες μέσω της υπηρεσίας με τις γυναίκες που χρησιμοποιούν ενεργά τον λογαριασμό τους είναι 1,2 προς 1.

 

Προτεινόμενα για εσάς