Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2005 11:58
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού.

Χθες, ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, παρουσία του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή και των μελών του υπουργικού συμβουλίου, κατέθεσε στην πρόεδρο της Βουλής ¶ννα Ψαρούδα Μπενάκη τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2006 http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/21/1121935.htm .

Η συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως δήλωσε αμέσως μετά η κ. Μπενάκη, θα αρχίσει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 22/12, μετά από ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Θα προηγηθεί η επεξεργασία του προϋπολογισμού από την Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών, η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 29 Νοεμβρίου.

«Mνημείο αναξιοπιστίας και ανικανότητας της κυβέρνησης της Ν» χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό του 2006, το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οδηγεί σε μείωση της ανάπτυξης, σε αύξηση της ανεργίας, επιβαρύνει ιδιαίτερα τα χαμηλά και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, ενώ σύντομα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει νέα έκτακτα μέτρα.

Βαθιά ταξικό και αντιλαϊκό χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «μεγαλώνει και διευρύνει προκλητικά τη ληστεία των λαϊκών στρωμάτων προς όφελος της πλουτοκρατίας».

Για προϋπολογισμό λεηλασίας μισθών και συντάξεων, άγριας περικοπής κοινωνικών δαπανών και δημοσίων επενδύσεων, και νέας δυσβάστακτης φορολογίας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, κάνει λόγο ο Συνασπισμος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή