Χ. Φώλιας: «Δύσκολος και ανηφορικός για όλους» ο προϋπολογισμός

Γ. Γιακουμάτος: «Το σύνολο θα ωφεληθεί όταν η χώρα ξεχρεωθεί: αυτό είναι το μήνυμα»
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2005 15:40
A- A A+

«Δύσκολο και ανηφορικό για όλους» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Φώλιας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο συνεδρίου για την ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική.

Οπως επίσης σημείωσε ο κ. Φώλιας, η κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει την ανεργία και να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης.

«Είναι ένας προϋπολογισμός ευθύνης», δηλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Όπως υπογράμμισε, «στο παρελθόν υπήρξαν αρκετοί ανεύθυνοι προϋπολογισμοί, κουράστηκε ο λαός από τα δανεικά και αγύριστα και την υπερχρέωση και τώρα θέλει σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτό ακριβώς κάνει αυτός ο προϋπολογισμός», παρατήρησε και σημειώνοντας πως, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, οι αδύνατες κοινωνικές ομάδες αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση. «Αυτό όμως που πρέπει να ξέρουν, είναι ότι το σύνολο θα ωφεληθεί όταν η χώρα ξεχρεωθεί: αυτό είναι το μήνυμα», τόνισε.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αυτό δεν είναι ακορντεόν για να ανοιγοκλείνει», καθώς ήδη έχει ανοίξει και υπάρχει ένας διάλογος μακράς πνοής. Υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει συναίνεση και διάλογος κομμάτων και φορέων, παρέθεσε και παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Δανία, που όπως είπε, χρειάστηκαν 17 χρόνια.

«Μακράς πνοής διάλογος», σημείωσε ο κ. Γιακουμάτος, «σημαίνει ότι θα βάλουμε όλα τα θέματα του ασφαλιστικού, καθώς πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο μέσος όρος ζωής έχει αυξηθεί, το οποίο συνεπάγεται ότι, όταν αλλάζουν τα δεδομένα, πρέπει συνεχώς να αναπροσαμόζεται και η κατάσταση».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή