Γ. Παπανδρέου: Όλοι οι βουλευτές μέρος της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ

«Τέρμα οι αντιπαραθέσεις»
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2005 16:46
UPD:17:37
A- A A+

Η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει δημιουργήσει αδιέξοδα και η προσφυγή σε εκλογές θα είναι για αυτήν «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική και δεν έχει να επιδείξει τίποτα υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Πρωθυπουργός, κατά την περιοδεία του στα Γρεβενά, επισκέφθηκε έργο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε, ο κ. Καραμανλής στηρίζει την επιχειρηματολογία του σε δύο πράγματα: πρώτον στο ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ και δεύτερον ότι φταίνε τα συμφέροντα, αλλά όπως παρατήρησε, δεν μπορεί πλέον να το επικαλείται αυτό.

Σε ό,τι αφορά το ζητημα της ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για παρερμηνεία των λεγομένων του, τονίζοντας κατηγορηματικά: «Προφανώς και θα πάμε όλοι μαζί». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε πως «όταν λέω ανανέωση δεν εννοώ ηλικιακή ανανέωση».

Όλοι οι βουλευτές πρέπει να αισθανθούν μέρος της προσπάθειας που κάνει το ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, υπογράμμισε και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος αυτό πιστεύει.

Τονίζοντας ότι δεν σκοπεύει να χαρίσει την ανανέωση, τη μεταρρύθμιση και την αλλαγή στη ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να πέσουμε στη λούμπα της αποστρατείας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους συντονιστές να ενημερώσουν σχετικά με τις θέσεις για την ανανέωση ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, υπογραμμίζοντας πως δεν θα δεχθεί άγονες αντιπαραθέσεις. «Τέρμα οι αντιπαραθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Παπανδρέου μετά το τέλος της συνεδρίασης και ερωτηθείς για την ανάληψη εκ μέρους του της προεδρίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανέφερε ότι είναι μια πολύ τιμητική και προνομιακή θέση στη διεθνή σκηνή, καθώς ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι αυτόματα συνομιλητής του Κόφι Ανάν.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Τουρκία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε γνωστό πως σε λίγο διάστημα θα μεταβεί στη γειτονική χώρα ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος προκειμένου να ελέγξει κατά πόσο η Τουρκία ακολουθεί τα βήματα που είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει κατά την ενταξιακή διαδικασία, ενώ χαρακτήρισε σπασμωδικές τις κινήσεις που γίνονται στην ανατολική Τουρκία από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Σε ερωτήσεις εξάλλου για την αυξημένη παρουσία των στρατευμάτων κατοχής στην Κύπρο και την παρουσία αμερικανικού οπλισμού στα κατεχόμενα κατά παράβαση των αποφάσεων του Κογκρέσου, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως «όλα αυτά είναι πιθανόν να μην συνέβαιναν αν δεν είμασταν απλοί παρατηρητές στη Λουκέρνη».

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος, Δημήτρης Ρέππας, συνεχάρη εκ μέρους των βουλευτών και των συντονιστών της Κ.Ο., τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για την πρόταση της αρμόδιας επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, να είναι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της, ενώ ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της επιλογής, για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα.

«Πάντα, το δικό μου στοίχημα, αλλά και το δικό μας στοίχημα, είναι να αναδείξουμε έναν διαφορετικό δρόμο για την Ελλάδα. Υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος για την Ελλάδα. Μπορούμε να έχουμε ένα δρόμο χωρίς μιζέρια και εσωστρέφεια. Το στοίχημά μας, είναι να προετοιμάσουμε τον Έλληνα και την Ελλάδα για ένα διαφορετικό παγκόσμιο γίγνεσθαι, να εξοπλίσουμε τον Έλληνα και την Ελληνίδα με όλες τις δυνατότητες, για να μπορούμε να συμμετέχουμε ισότιμα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως επίσης σημείωσε, «η επιλογή την οποία το Σοσιαλιστικό Κίνημα διεθνώς, η Σοσιαλιστική Διεθνής έχει κάνει, δεν είναι μόνο λόγω της δραστηριότητας της δικής μας, της προσωπικής, σε διεθνές επίπεδο, αλλά και της δουλειάς η οποία έχει γίνει στο ΠΑΣΟΚ, με τις νέες αρχές που έχουμε βάλει, τη συμμετοχική δημοκρατία, τις λειτουργίες του ανοιχτού κόμματος τη συμμετοχή των γυναικών, τη συμμετοχή της νεολαίας, των μεταναστών, τη διαφάνεια, και την όλη Ανασυγκρότηση του Κινήματός μας, με τις νέες δομές».

Καταλήγοντας ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως τα νέα καθήκοντά δεν θα τον αποσπάσουν από τη δουλειά του για την Ελλάδα, που αποτελεί γι αυτόν πρώτη προτεραιότητα. «Θα έλεγα», πρόσθεσε, «ότι, μάλλον θα ενισχύσει τη δουλειά που κάνουμε εμείς, παίρνοντας και νέες ιδέες, αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία, αξιοποιώντας τα καλύτερα που έχουν να δώσουν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα όλης της υφηλίου. Με επαφές με ηγέτες και με άλλα κόμματα, θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε εμείς αυτές τις εμπειρίες, αλλά να δώσουμε κι εμείς ως Ελλάδα, βεβαίως, για να γίνει η Ελλάδα το επίκεντρο αυτών των διεργασιών».

«Περιμένω, βεβαίως, και τη συμβολή όλων τους συνεργατών, και στο Συντονιστικό και στο Πολιτικό Συμβούλιο, και σε όλο το Κίνημα. Σας βλέπω σαν συνεργάτες και γι’ αυτή τη μεγάλη υπόθεση, που δεν είναι μόνο μια υπόθεση εσωκομματική, είναι μια υπόθεση για όλη την Ελλάδα. Και νομίζω ότι, θα τα πάμε καλά και σ’ αυτό τον τομέα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή