Κοντά στη σύλληψη του Λάντεν και του μουλά Ομάρ οι Αμερικανοί

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2001 07:20
UPD:07:55
A- A A+

TΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αμερικανικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Αφγανιστάν βρίσκονται κοντά στη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν και του μουλά Μωχάμεντ Ομάρ, όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Κέντον Κέϊθ, ο εκπρόσωπος της διεθνούς συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας, εκιμώντας ότι οι δύο καταζητούμενοι βρίσκονται ακόμη στη χώρα.

Με εξαιρετική σφοδρότητα συνεχίζονται οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στην περιοχή των Τόρα Μπόρα, όπου χθες ερρίφθησαν βόμβες βάρους 7,5 τόνων ενώ αμερικανικά τεθωρακισμένα και ελικόπτερα σφίγγουν τον κλοιόμ περιμετρικά της Κανταχάρ.

Στέλεχος του Πενταγώνου ανακοίνωσε ότι δυνάμεις της Βορείου Συμμαχίας, έχουν συλλάβει τις τελευταίες ημέρες στο Αφγανιστάν, τον πλέον υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο των Ταλιμπάν και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφόρησης. Oι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν στα χέρια τους μία βιντεοκασέτα, που δείχνει ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν γνώριζε εκ των προτέρων για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, δήλωσε από το Οσλο ότι επιθυμεί να συλληφθεί ζωντανός ο Μπιν Λάντες ώστε να προσαχθεί στη δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι πρέπει να δικαστεί σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου που πρέπει να ισχύουν για όλο τον κόσμο και όχι από στρατοδικείο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV