Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Κακοκαιρία, σχεδόν σε όλη τη χώρα, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά νεφώσεις, με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά χιόνια. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα στη Θράκη θα ενταθούν σημαντικά και αργότερα θα σημειωθούν και καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα πελάγη πολύ θυελλώδεις, έως θύελλα, με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στο Ιόνιο, τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και πιθανές πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Αργότερα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις, με εξασθένηση το βράδυ.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Αργότερα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις και πρόσκαιρα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θύελλα. Βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη, η μεγίστη, θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους πολύ ισχυρές στις κεντρικές και βόρειες περιοχές. Στις νοτιότερες περιοχές, είναι πιθανόν να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις και παροδικά τοπικά θύελλα (10 Μποφώρ). Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, με βροχές και πιθανή πρόσκαιρη καταιγίδα. Αργότερα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν πρόσκαιρα σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με βροχή και στα ορεινά πρόσκαιρα, χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, θα σημειωθούν στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά, τοπικά, θυελλώδεις. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή