Μπάσκετ: Δεν είχε διάρκεια η εθνική, αλλά νίκησε, 92-80, την Ολλανδία

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 23:44
UPD:28/08/2015 00:12
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ

Αύριο το βράδυ (21:15) η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Τουρκία, ενώ το Σάββατο θα παίξει με την Λιθουανία.

A- A A+

Παίζοντας κατά διαστήματα το μπάσκετ που μπορεί η εθνική ομάδα μπήκε με το... δεξί στο τουρνουά «Ακρόπολις» επικρατώντας με 92-80 της Ολλανδίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε στις αρχές των δύο ημιχρόνων ορισμένα από τα καλά στοιχεία που διαθέτει, ωστόσο, δεν είχε διάρκεια στο παιχνίδι του, ενώ εμφάνισε και προβλήματα στην αμυντική λειτουργία. Μπροστά σε περίπου 6.000 φιλάθλους η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη είχε κορυφαίο σε ένα ακόμη ματς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (22 πόντους), ενώ άλλοι τέσσερις διεθνείς τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων (από 10 πέτυχαν οι Ζήσης, Μπουρούσης, Καλάθης και Πρίντεζης).

Αύριο το βράδυ (21:15) η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Τουρκία, ενώ το Σάββατο θα παίξει με την Λιθουανία.

Ο Φώτης Κατσικάρης σε ένα ακόμη παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ δοκίμασε πολλά σχήματα, γεγονός που είχε ως συνέπεια να μην επιτρέψει στην εθνική να έχει τον ίδιο ρυθμό σε όλο το παιχνίδι. Όταν οι Ολλανδοί πλησίασαν στο σκορ μετά το εις βάρος τους 74-55 και μείωσαν σε 68-74 η Ελλάδα «πάτησε γκάζι» και με τον Αντετοκούνμπο να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του (έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων με το εθνόσημο μετά τους 15 πόντους είχε) έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις