Εισήγηση για άρση της ασυλίας Μαντούβαλου - Προβληματισμός και αιχμές

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 16:35
A- A A+

Την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου αποφάσισε, ομόφωνα, να εισηγηθεί, στην Ολομέλεια της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Καταθέτοντας στα μέλη της διακομματικής Επιτροπής, ο κ. Μαντούβαλος ζήτησε και ο ίδιος την άρση ασυλίας του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν δεν ψηφίσετε την άρση ασυλίας μου, μου επιβάλλεται ποινή. Μη με κλειδώνετε πίσω από τα σίδερα, αφήστε με να βγάλω από πάνω μου τη σκόνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελικό φάκελο που απεστάλη στη Βουλή, υπάρχουν για τον κ Μαντούβαλο αποχρώσεις ενδείξεις για το αδίκημα της δωροδοκίας του δικαστή Ευάγγελου Καλούση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ανεξάρτητος βουλευτής, διώκεται και για κακούργημα για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ωστόσο, ορισμένοι βουλευτές της Επιτροπής Δεοντολογίας, εκτίμησαν ότι το αδίκημα αυτό δεν στοιχειοθετείται νομικά.

Πάντως, στη διακομματική Επιτροπή εκφράστηκε προβληματισμός για την υπόθεση, καθώς θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής του βασικού αδικήματος, ενώ ακούστηκαν και φωνές (Λοβέρδος, Σκυλλάκος, Κουβέλης) για «ύποπτη ολιγωρία» των ανακριτικών αρχών, να αποστείλουν έγκαιρα στη Βουλή το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή.

Ομόφωνα εξάλλου, οι βουλευτές συμφώνησαν ότι κακώς οι ανακριτικές αρχές άνοιξαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς βουλευτή χωρίς την έγκριση της Βουλής. Η Ολομέλεια θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή