Φ. Γεννηματά: Συμφωνούμε με τη Λαϊκή Ενότητα στη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 19:38
UPD:27/08/2015 12:37
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε επίσης ότι ΠΑΣΟΚ και Λαϊκή Συμμαχία συμφωνούν στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

A- A A+

Οι διαφορές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Λαϊκή Ενότητα είναι στρατηγικού χαρακτήρα, επεσήμανε στο περιθώριο της συνάντησής της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ωστόσο, όπως τόνισε, συμφωνούν στο ότι πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε επίσης ότι ΠΑΣΟΚ και Λαϊκή Ενότητα συμφωνούν στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Όπως διευκρίνισε η κ. Γεννηματά, ανάμεσα στις στρατηγικές διαφορές των δύο παρατάξεων είναι ότι το ΠΑΣΟΚ «πιστεύει αδιαπραγμάτευτα ότι η χώρα θα πρέπει να υπερασπιστεί το ιστορικό της κεκτημένο την παραμονή στην Ευρώπη και την ισότιμη συμμετοχή στην Ευρωζώνη».

«Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συμπλεύσουμε και να συμπορευτούμε. Θεωρούμε ότι η παραμονή στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και τα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας», συμπλήρωσε.

«Η χώρα οδηγείται σε εκλογές μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και τη σταθερή άρνηση του κ. Τσίπρα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή. Έχει την αποκλειστική ευθύνη ο ίδιος γιατί οδηγούμαστε στις εκλογές με μεγάλες δυσκολίες αλλά και με πάρα πολλές διαδικασίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή