Αλ. Φλαμπουράρης: Δεν οφείλουμε ευχαριστώ στην αντιπολίτευση

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 22:17
UPD:23:07
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Δώσαμε μάχη για να γλιτώσει η χώρα τη χρεοκοπία», υπογράμμισε ο κ. Φλαμπουράρης (φωτ. αρχείου) και εκτίμησε ότι ο λαός εμπιστεύεται ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ενώ τόνισε ότι είναι δικαίωμα του κάθε στελέχους να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο, εφόσον το επιθυμεί.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη Λαϊκή Ενότητα. «Πρόκειται για μία αποκόλληση, δεν υπάρχει σύγκρουση κατά μέτωπο», σχολίασε. 

Ερωτηθείς για το κατά πόσο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα επηρεαστούν από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι μένει να φανεί από το τι θα ψηφίσει ο λαός, ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία, παραδέχτηκε ότι έχει αρκετά επώδυνα στοιχεία.

«Δώσαμε μάχη για να γλιτώσει η χώρα τη χρεοκοπία», υπογράμμισε ο κ. Φλαμπουράρης εκτίμησε ότι ο λαός εμπιστεύεται ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για θετικά στοιχεία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και προανήγγειλε πρωτοβουλίες που θα απαλύνουν τις δυσμενείς συνέπειες της συμφωνίας για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Όπως τόνισε, δεν περνάει από το μυαλό κανενός στην Κουμουνδούρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ ξεκαθάρισε ότι ακόμα και στην περίπτωση που είναι αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τη συμφωνία.

Ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για αδιέξοδο, με την κυβέρνηση τελικά να επιλέγει τον λιγότερο επώδυνο δρόμο, ενώ αναφερόμενος στον Τάσο Κορωνάκη, ο οποίος παραιτήθηκε από γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι παραμένει στο κόμμα. 

Σχολιάζοντας τοποθετήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν οφείλει «ευχαριστώ» στην αντιπολίτευση. 

«Πρέπει να αποκτήσουμε παραγωγική βάση, που την διέλυσαν τα κόμματα που κυβερνούσαν τόσα χρόνια», σχολίασε ο κ. Φλαμπουράρης και επέρριψε τις ευθύνες για το κλείσιμο των τραπεζών σε «εκείνους που δεν έδωσαν παράταση μίας εβδομάδας». «Δεν κλείσαμε εμείς τις τράπεζες», επανέλαβε. 

«Δεν είναι δυνατόν να πούμε ευχαριστώ στα κόμματα που αύξησαν την ανεργία» πρόσθεσε, ενώ όπως είπε, «πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που δεν μπορέσαμε αμέσως να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα ανάκαμψης από την ανθρωπιστική κρίση». Όπως προανήγγειλε, «θα το κάνουμε αργότερα».

Ερωτηθείς για τις εκλογές, εκτίμησε ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις, ενώ χωρίς να τις ονοματίσει, απέκλεισε συνεργασία με δυνάμεις που, όπως είπε, κινούνται στον «νεοφιλελεύθερο χώρο». Αποτιμώντας τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη χαρακτήρισε πολύ καλή. 

Η κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ διάλογος με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον κ. Στουρνάρα. «Έχει φανταστεί πολλά πράγματα» σχολίασε και τόνισε λυπάται για όσα συμβαίνουν. «Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και πράττει» πρόσθεσε. 

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τόνισε ότι δεν θα λάβει καμία πρόταση επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας, οι εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή