Μάντζαρης: «Θέλουμε να βγει ο κόσμος για να πανηγυρίσει»

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 19:56
UPD:20:04
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ τόνισε ότι η εθνική ομάδα δουλεύει για να είναι πανέτοιμη στα γήπεδα της Κροατίας, ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, επισημαίνοντας ότι «γι΄ αυτό τον κόσμο πάμε να παίξουμε, να τον κάνουμε υπερήφανο».

A- A A+

Κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το παρόν στο τελευταίο τεστ της εθνικής ομάδας ενόψει του Ευρωμπάσκετ, το τουρνουά «Ακρόπολις» (27-29/08) απηύθυνε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ τόνισε ότι η εθνική ομάδα δουλεύει για να είναι πανέτοιμη στα γήπεδα της Κροατίας, ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, επισημαίνοντας ότι «γι΄ αυτό τον κόσμο πάμε να παίξουμε, να τον κάνουμε υπερήφανο».

Αναφερόμενος στη μέχρι τώρα προετοιμασία της «γαλανόλευκης» ο 25χρονος παίκτης είπε: «Υπάρχει καταπόνηση, ψυχική και σωματική κούραση, αλλά παρόλα αυτά όλοι μας δίνουμε το 100% μας για να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε γιατί είναι λίγο το χρονικό διάστημα που πρέπει να δεθεί η ομάδα. Στην ουσία μιλάμε για ένα μήνα το πολύ, που πρέπει να βρούμε συστήματα, χημεία, να τα βρούμε όλα για να πάμε να δώσουμε ένα μίνι πρωτάθλημα δεκαπέντε ημερών. Όλα αυτά πρέπει να γίνουμε πολύ γρήγορα για αυτό και όλοι μας δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Αφού υποστήριξε ότι η εθνική ομάδα έδειξε στη Ξάνθη πως έχει κάνει βήματα μπροστά κι ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνεται, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πιο δύσκολο τουρνουά που έχει να δώσει πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ, το «Ακρόπολις»: «Θα είναι ένα πιο δυνατό τεστ από εκείνο της Ξάνθης. Πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε πριν το Ευρωμπάσκετ και θα δείξει σε μεγάλο βαθμό τον βαθμό ετοιμότητας μας. Αν και θεωρώ πως ακόμη και μετά το τέλος του συγκεκριμένου τουρνουά δεν θα είμαστε ακόμη στο 100% των δυνατοτήτων της ομάδας. Σίγουρα θέλουμε να βελτιωθούμε στους αυτοματισμούς στην επίθεση, αλλά ακόμη και στην άμυνα που δείξαμε στην Ξάνθη ότι ήταν ένα καλό στοιχείο μας και βοήθησε στο να πάρουμε την πρώτη θέση».

Για τον κόσμο είπε: «Είναι πάντα πολύ σημαντικός για εμάς. Αυτό έγινε στην Ξάνθη, αυτό έγινε και με τους μικρούς στην Κρήτη και τον Βόλο. Εύχομαι να γίνει το ίδιο και στο Ακρόπολις Eurobank, όπως κάθε καλοκαίρι. Να είναι οι φίλαθλοι δίπλα μας, γιατί στην ουσία είναι η τελευταία φορά που θα τους δούμε πριν ταξιδέψουμε για το εξωτερικό όπου δυστυχώς δεν θα έχουμε τόση συμπαράσταση επειδή θα είναι μακριά...».

Τέλος, για τη συνέχεια, τόνισε: «Είναι τεράστια τιμή για εμάς το ότι εκπροσωπούμε την χώρα μας... Γιατί δεν εκπροσωπούμε μόνο τον εαυτό μας, ή τα είκοσι άτομα με το επιτελείο που είμαστε εδώ αλλά έντεκα εκατομμύρια κόσμου. Για αυτόν πάμε να παίξουμε, αυτόν θέλουμε να κάνουμε περήφανο. Και στο τέλος αν κάνουμε κάτι καλό αυτός ο κόσμος θα βγει στους δρόμους να πανηγυρίσει για εμάς. Οπότε είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ και μακάρι να βρίσκομαι πολλά χρόνια ακόμη και να υπάρχουν ανάλογες επιτυχίες». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις