Εκκενώθηκαν τα γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας λόγω απειλής για βόμβα

Στο Βερολίνο
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 17:09
UPD:17:48
EPA/MAURIZIO GAMBARINI

Το κόμμα σημείωσε ότι είχε δεχθεί πλημμυρίδα επιθέσεων ρατσιστικού περιεχομένου μετά την επίσκεψη του προέδρου του και αντικαγκελαρίου της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην πόλη Χέιντεναου, στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

A- A A+

Σε εκκένωση των κεντρικών γραφείων του στο Βερολίνο προχώρησε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD), λόγω απειλής για ύπαρξη βόμβας στο κτήριο.

Το κόμμα σημείωσε ότι είχε δεχθεί πλημμυρίδα επιθέσεων ρατσιστικού περιεχομένου μετά την επίσκεψη του προέδρου του και αντικαγκελαρίου της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην πόλη Χάιντεναου, στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Περισσότεροι από 30 αστυνομικοί τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Χάιντεναου όταν εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους φώναζαν «Χάιλ Χίτλερ».

Ο κ. Γκάμπριελ είπε ότι η Γερμανία «δεν θα παραχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό σε αυτόν τον ακροδεξιό όχλο» και σημείωσε ότι εκείνοι που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον προσφύγων «δεν έχουν καμία σχέση με τη Γερμανία γιατί αυτή δεν είναι η Γερμανία που θέλουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή