Αυστραλία: Σώθηκε γράφοντας στην άμμο μήνυμα για βοήθεια

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 23:40
UPD:23:42
ODN

Σύμφωνα με την αστυνομία και τον τοπικό Τύπο, το μήνυμα που έγραψε στην άμμο, σε παραλία της περιοχής, αποδείχθηκε καθοριστικό για να εντοπιστεί και να διασωθεί.

A- A A+

Ένας Βρετανός τουρίστας, τον οποίο αναζητούσαν οι αρχές για δύο ημέρες σε απομακρυσμένη περιοχή της βόρειας Αυστραλίας, εντοπίστηκε τελικά χάρη σε ένα μήνυμα που έγραψε στην άμμο, καλώντας σε βοήθεια.

Ο 63χρονος Βρετανός Τζεφ Κις χάθηκε στα τέλη Ιουλίου σε δάσος και ενώ προσπαθούσε να κατευθυνθεί, μέσα από μονοπάτια, στους καταρράκτες Έλιοτ, στο εθνικό πάρκο Ζαρντίν, στην πολιτεία του Κουίνσλαντ.

Η εξαφάνισή του προκάλεσε μία μεγάλη κινητοποίηση των αρχών, με την αναζήτησή του να γίνεται και από αέρος, μέσω ελικοπτέρων, όπως αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με την αστυνομία και τον τοπικό Τύπο, το μήνυμα που έγραψε στην άμμο, σε παραλία της περιοχής, αποδείχθηκε καθοριστικό για να εντοπιστεί και να διασωθεί.

Όπως περιγράφει ο ίδιος στο προσωπικό του ιστολόγιο, βλέποντας στον χάρτη πού βρίσκονται οι καταρράκτες και χωρίς να πάρει μαζί του ιδιαίτερο εξοπλισμό, αποφάσισε να ακολουθήσει ένα μονοπάτι και εν συνεχεία να κολυμπήσει σε ένα ρυάκι.

Διαπιστώνοντας, ωστόσο, ότι η πρόσβαση στους καταρράκτες είναι δυσκολότερη από ό,τι υπολόγιζε, ο κ. Κις αποφάσισε να επιστρέψει προς τον καταυλισμό όπου είχε στήσει τη σκηνή του, ακολουθώντας μία πιο σύντομη διαδρομή.

Η νύχτα, όμως, έπεσε και ο 63χρονος, ο οποίος δεν φορούσε καν παπούτσια, έμεινε μέσα στο δάσος.

Μετά από αδιάκοπο περπάτημα ωρών, ο κ. Κις κοιμήθηκε για λίγες ώρες, με τους φίλους του ωστόσο να ανησυχούν και να ενημερώνουν για την απουσία του τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν από την επόμενη ημέρα την αναζήτησή του.

Έχοντας πια χάσει τον προσανατολισμό του, ο Βρετανός τουρίστας αποφάσισε να κολυμπήσει σε ένα ρυάκι, ενώ μην έχοντας άλλον τρόπο να ενημερώσει για το πού βρίσκεται, σκέφτηκε να γράψει σε μία λωρίδα άμμου «Βοήθεια», καθώς και την ημερομηνία εκείνης της ημέρας (28 Ιουλίου).

Ο κ. Κις ζωγράφισε και ένα βέλος, το οποίο έδειχνε ποια κατεύθυνση θα ακολουθούσε στη συνέχεια.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, το μήνυμα του κ. Κις αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς έγινε αντιληπτό λίγο πριν οι αρχές αποφασίσουν να στρέψουν τις έρευνές τους σε άλλο σημείο της περιοχής, με την πυκνή θαμνώδη βλάστηση.

Ο 63χρονος εντοπίστηκε το μεσημέρι της 30ης Ιουλίου σχεδόν 48 ώρες αφότου έγραψε το μήνυμα στην άμμο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αρκετά ταλαιπωρημένος και με πληγές στα πόδια. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή