Μπάσκετ: Η επιστροφή στους τίτλους ο στόχος παικτών και τεχνικού τιμ στον Παναθηναϊκό

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 20:09
UPD:20:21
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Το στίγμα τους για το νέο Παναθηναϊκό έδωσαν οι Τζόρτζεβιτς, Διαμαντίδης και Καλάθης, στο πλαίσιο της πρώτης συγκέντρωσης της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου.

Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού», Σάσα Τζόρτζεβιτς, παραδέχθηκε ότι με την απόκτηση του Φελντέιν οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν, ενώ ξεκαθάρισε ότι σε όποια ομάδα κι εργάζεται ο στόχος του είναι ένας και μοναδικός: η κατάκτηση τίτλων.

«Είμαι μέλος μίας εκ των κορυφαίων ομάδων που ανέδειξε το ευρωπαϊκό μπάσκετ στην ιστορία του. Γι΄ αυτό και μόνο θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μου έδωσε τη δυνατότητα να γίνω προπονητής στον Παναθηναϊκό. Για μένα σημασία έχει μόνο η ομάδα. Είμαι 100% σίγουρος πως η δουλειά φέρνει αποτελέσματα κι εμείς θέλουμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι:

«Οι μεταγραφές έγιναν μετά από συννεόση ανάμεσα στον κ. Γιαννακόπουλο,  στον Μάνο (σ.σ. Παπαδόπουλος) και σε μένα. Εμείς αποφασίσαμε για το ρόστερ. Το ρόστερ ολοκληρώθηκε. Δεν πρόκειται να πάρουμε κάποιον άλλον παίκτη. Δεν θα κάνουμε άλλη κίνηση. Έχουμε και καλούς νεαρούς παίκτες, οι οποίοι είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού, και θέλουμε να τους βελτιώσουμε, να τους εξελίξουμε και να τους κάνουμε καλύτερους, ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο άμεσο μέλλον.»

Σε ό.τι αφορά τους στόχους για τη νέα σεζόν ο Τζόρτζεβιτς δεν... κρύφτηκε: «Οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά στην Ευρώπη. Για εμένα το παρκέ είναι ο απόλυτος καθρέφτης και εκεί θα πρέπει να δείξουμε την αξία μας. Παίζω για να κερδίσω. Θέλω να κερδίζω όλους τους τίτλους. Έχουμε δυναμική και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας μπορούμε να τα καταφέρουμε». 

                     Διαμαντίδης: «Νέα αρχή....»

Τη στήριξη του κόσμου στη νέα προσπάθεια που γίνεται για να επανέλθει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή ζήτησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που έδωσε κανονικά το παρόν στην πρώτη συγκέντρωση του «τριφυλλιού».

Ο «κάπτεν» της αθηναϊκής ομάδας εξέφρασε τη σιγουριά ότι η εφετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, χωρίς, ωστόσο, να οριοθετήσει τους στόχους, μετά την έλευση του Τζόρτζεβιτς και των μεταγραφών που έγιναν.

«Δεν θέλω να πω που μπορούμε να φτάσουμε αυτή τη στιγμή. Βλέπω παίκτες που θα μας βοηθήσουν και έναν προπονητή ο οποίος έχει δείξει τη δουλειά του με την εθνική ομάδα. Για όλους θα είναι κάτι διαφορετικό αλλά πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Στόχος μας είναι η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς», τόνισε ο Διαμαντίδης.

INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο Νικ Καλάθης από την πλευρά του επέστρεψε στην ομάδα με στόχο να γίνει ο ηγέτης της κι όπως έδειξε είναι έτοιμος να αναλάβει αυτό το «βαρύ φορτίο».

Ο Νικ Καλάθης από την πλευρά του επέστρεψε στην ομάδα με στόχο να γίνει ο ηγέτης της κι όπως έδειξε είναι έτοιμος να αναλάβει αυτό το «βαρύ φορτίο».

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις μεγαλύτερες,  αν όχι η πιο μεγάλη, ομάδες της Ευρώπης. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ. Έχουμε εξαιρετική ομάδα για να διεκδικήσουμε πράγματα. Ξέρω πως είμαι πλέον έτοιμος να έχω έναν πιο σημαντικό ρόλο. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες και ο κόουτς ξέρει καλύτερα από τον καθένα το παιχνίδι», είπε ο διεθνής γκαρντ και πρόσθεσε για τον Δοαμαντίδη και το γεγονός ότι θα βρεθεί ξανά δίπλα του: «Πιστεύω πως έχει τουλάχιστον ένα-δύο χρόνια ακόμη να παίξει σε υψηλό επίπεδο και είμαι σίγουρος πως θα είναι ο γνωστός, απίστευτος Διαμαντίδης, ένας από τους καλύτερους που έχει παίξει ποτέ. Το να βρίσκεται στην ομάδα, είναι πάρα πολύ σημαντικό για την όλους μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις