Μεγάλα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις σε Ολλανδία Γερμανία

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 12:42
A- A A+

Σφοδρές χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι πλήττουν την Ολλανδία και τη Γερμανία με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν έντονα προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Στην Ολλανδία λόγω των χιονοπτώσεων, στο αεροδρόμιο Σίπφολ του Αμστερνταμ έχει παραμείνει ανοικτός μόνο ένας από τους τρεις διαδρόμους προσγείωσης, ενώ το αεροδρόμιο του Ρότερνταμ έχει κλείσει και οι πτήσεις προωθούνται σε άλλα αεροδρόμια.

Την ίδια ώρα ισχυροί άνεμοι σαρώνουν τις ολλανδικές ακτές και όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή τουλάχιστον επτά σκάφη στη Βόρεια Θάλασσα αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πυκνό χιόνι κάλυψε και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ,στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 30 πτήσεις εσωτερικού. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι λόγω των χιονοπτώσεων θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις πτήσεις από τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου. Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στη Βαυαρία και άλλες περιοχές της νότιας Γερμανίας.

Στους δρόμους της Βαυαρίας και της Ρηνανίας-Βόρειας Βεστφαλίας πολλά φορτηγά ακινητοποιήθηκαν στις κεντρικές οδικές αρτηρίες με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων πολλών χιλιομέτρων.

Κυκλοφοριακό χάος έχουν προκαλέσει οι σφοδρές χιονοπτώσεις και στην Ελβετία. Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Μπρουγκ, ανάμεσα στη Βασιλεία και το Ααράου, έκλεισε τη νύχτα λόγω των χιονοπτώσεων. Διεκόπησαν επίσης οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες ανάμεσα στη Βασιλεία και τη Ζυρίχη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή