Άλλοι δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στις συγκρούσεις με το PKK

«Αιμορραγούν» οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στα νοτιοανατολικά
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 13:11
UPD:13:13
REUTERS/STRINGER/TURKEY

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Δύο στρατιώτες και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν στην Τουρκία σε νέα επεισόδια βίας, τα οποία αποδίδονται από τις αρχές στους Κούρδους αντάρτες του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στο Σεμντινλί, περιοχή στο νοτιοανατολικό άκρο της Τουρκίας, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη που είχαν τοποθετήσει οι αντάρτες, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Ένας αστυνομικός, εξάλλου, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από πυρά που εξαπέλυσαν τη νύχτα στη Νουσαϊμπίν, στη νοτιοανατολική Τουρκία «τρομοκράτες του PKK», υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

Μετά την επίθεση αυτοκτονίας στη Σουρούτς, στο νότιο τμήμα της χώρας, η Τουρκία εξαπέλυσε στις 24 Ιουλίου στρατιωτική επιχείρηση με στόχο κυρίως το PKK, το οποίο, σε αντίποινα, διέκοψε την εκεχειρία του με την Άγκυρα, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ από το 2013.

Από τότε οι συγκρούσεις οι οποίες προκαλούν θύματα και στις δύο πλευρές είναι καθημερινές, στο υπόβαθρο μιας πολιτικής κρίσης στην Άγκυρα έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου όπου το κυβερνών (από το 2002) ισλαμοσυντηρητικό κόμμα έχασε την αυτοδύναμη κυβερνητική πλειοψηφία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή