Εβδομήντα προσαγωγές στην πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

Ένταση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στον Κάκκαβο
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015 16:44
UPD:24/08/2015 00:13
fosphotos/Giannis Papanikos

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Από επεισόδια σημαδεύτηκε η πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων και περιβαλλοντικών φορέων εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στον Κάκκαβο, όπου κατέληξε και η πορεία.

Οι διαδηλωτές φέρεται να πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες και οποίες απάντησαν, με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Αρχικώς, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ιερισσό και τον κόμβο της Μεγάλης Παναγιάς. Η πορεία πραγματοποιήθηκε με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην αναμονή, στην αναβολή, στα λόγια, στις υποσχέσεις, στην αδράνεια, στις διώξεις, στην αναβολή, στα ψεύτικα διλήμματα, στην καταστολή, στο φόβο»

Η αστυνομία προσήγαγε 70 άτομα, τα οποία φέρεται να ξεκίνησαν τα επεισόδια. Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι οι άνδρες της αστυνομίας «κύκλωσαν τους διαδηλωτές και στη συνέχεια άρχισαν να τους κυνηγούν, εγκλωβίζοντας μια ομάδα που είχε ανέβει σε λεωφορείο».

Για «άσχημη επίθεση των ΜΑΤ στον κόσμο για δύο χιλιόμετρα» κάνε λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος της Χαλκιδικής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Λάζαρος Τόσκας.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην «Ελληνικός Χρυσός» αποφάσισαν να κλείσουν επ’ αόριστον τους δρόμους στην αερογέφυρα Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου στη Χαλκιδική, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τις τεχνικές μελέτες της εταιρείας για τα έργα στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα.

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Με την τακτική του στο θέμα της υπόθεσης στις Σκουριές Χαλκιδικής, όλο το περασμένο διάστημα, ο κ. Τσίπρας δίχασε επικίνδυνα τους πολίτες της περιοχής. Οδήγησε σε συγκρούσεις, δικαστήρια, επεισόδια και αστυνομικές παρεμβάσεις.

Δυστυχώς και η πρόσφατη επικοινωνιακού χαρακτήρα παρέμβαση της κυβέρνησης του, έριξε νέο «λάδι στη φωτιά». Ενέτεινε την ανασφάλεια στους εργαζόμενους, οι οποίοι αισθάνονται ότι κινδυνεύουν με τον εφιάλτη της ανεργίας.

Δίχασε και πάλι την τοπική κοινωνία. Οδηγεί σε εντάσεις και αστυνομικές παρεμβάσεις που υπονομεύουν τον τουρισμό στην περιοχή και μάλιστα στην πιο «ζωντανή» περίοδο.

Aυτά είναι τα επιτεύγματα του κυρίου Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Ο διχασμός του λαού της Β.Α Χαλκιδικής, με όλες του τις συνέπειες, είναι έργο Τσίπρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή