Συνωστισμός προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 17:40
UPD:17:41
REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τραυματίστηκαν συνολικά 10 άτομα, τέσσερα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

A- A A+

Συνωστισμός παρατηρείται στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, καθώς μόλις οι εκατοντάδες πρόσφυγες που είναι «μπλοκαρισμένοι» εκεί έμαθαν πως θα τούς επιτραπεί, σταδιακά, να περάσουν τα σύνορα, μάζεψαν τις σκηνές και τα υπάρχοντά τους και συγκεντρώθηκαν μπροστά από το χαμηλό συρματόπλεγμα, που είχαν στήσει, χθες το απόγευμα, οι συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ.

Μέχρι στιγμής έχει επιτραπεί η είσοδος στην ΠΓΔΜ σε ολιγομελείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών, ενώ πολλοί είναι αυτοί που με δάκρυα στα μάτια ή προτάσσοντας τα παιδιά τους ζητούν από τους αστυνομικούς της γειτονικής χώρας να τους επιτρέψουν την είσοδο.

Το πρωί σημειώθηκε ένταση στο σημείο, όταν συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος μεταναστών και προσφύγων.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τραυματίστηκαν συνολικά 10 άτομα, τέσσερα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Γουμένισσας νοσηλεύονται δύο Σύρους πρόσφυγες. Πρόκειται για έναν 45χρονο με βαθύ θλαστικό τραύμα στον δεξιό μηρό με ύπαρξη ξένου σώματος (θραύσματα πλαστικής σφαίρας), το οποίο αφαιρέθηκε με χειρουργικό καθαρισμό και ακολούθησε συρραφή του τραύματος, και για έναν 29χρονο με κάκωση στην αριστερή πλευρά του ώμου από θλων όργανο.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Γουμένισσας, Στυλιανός Βαμβίνης, οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, το μεσημέρι, με ασθενοφόρο τους ΕΚΑΒ και προς το παρόν παραμένουν νοσηλευόμενοι, ενώ η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Οι άλλοι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Γουμένισσας, Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, πρόκειται για ένα 27χρονο με τραύμα στη γάμπα και έναν 30χρονο με τραύμα στο μάτι.

Τα τραύματα και των δύο οφείλονται σε θραύματα πλαστικού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή