Ομόφωνη έγκριση της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ για επίσπευση του συνεδρίου

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2001 07:36
UPD:08:19
A- A A+

Ομόφωνα ενέκρινε χθες η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ την πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου για επίσπευση του συνεδρίου.

Ο Κώστας Σημίτης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της συνόδου, τόνισε πως θα ήταν λάθος να κλειστεί το ΠΑΣΟΚ σε κομματικά τεύχη και κάλεσε σε συστράτευση έξω από λογικές εσωκομματικών ισορροπιών.

Το συνέδριο, τόνισε ο πρωθυπουργός, θα οδηγήσει σε μία νέα εσωκομματική περίοδο και συμπλήρωσε ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε τρεις κύριους στόχους. Στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων σε παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση, την ολόπλευρη ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας και την προώθηση των στρατηγικών επιλογών στο πεδίο της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί για να υπάρχει ξεκαθάρισμα λογαριασμών, κατέληξε στη δευτερολογία του ο κ. Σημίτης.

Στο συνέδριο πρέπει να αλλάξουμε πολιτικές, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε ήττα, τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, προσθέτοντας ότι είναι λάθος να νομίζει κάποιος ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πως μπορεί να αποφασίσει μόνο στο περιεχόμενο των πολιτικών που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Αιχμηρός ήταν στην ομιλία του ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Καθαρές λύσεις σημαίνουν μικρά πολιτικά σχήματα. Η επίσπευση του συνεδρίου δεν προβλέπεται από το καταστατικό, είπε ο πρώην υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να εκλεγεί εκ νέου ο Κώστας Σημίτης.

Η ενότητα του κινήματος είναι αδιαπραγμάτευτη, είπε με την σειρά της η υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Βάσω Παπανδρέου, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να υπάρχουν πρωθυπουργοί υπό ομηρία, ούτε αναλώσιμοι πρωθυπουργοί, αλλά ούτε και απαξιωμένοι υπουργοί και στελέχη.

Ως ντροπή χαρακτήρισε στην ομιλία του ο Απόστολος Κακλαμάνης, την αθρόα εγγραφή μελών στα μητρώα του κόμματος και πρότεινε να μην λάβουν μέρος στις εσωκομματικές διαδικασίες, για την ανάδειξη των συνέδρων, όσοι εγγράφησαν μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2000. Η πρόταση αυτή, απερρίφθη κατά πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή.

Ο κ. Κακλαμάνης άφησε αιχμές για το περιβάλλον του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι πολλές φορές συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, μιλούν εξ ονόματός του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή