Για «εισαγγελικούς» θεατρινισμούς του υπ.Υγείας έκανε ο λόγο ο Ευ. Βενιζέλος

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2005 17:54
A- A A+

«Πολιτική Υγείας με φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα και δημαγωγικούς αντιπερισπασμούς μπορεί να γίνεται για αρκετούς μήνες, όχι όμως και για δύο ολόκληρα χρόνια. Ο υπουργός Υγείας απέδειξε σήμερα ότι, η αυτοκαταγγελία είναι το ανώτερο στάδιο της ουσιαστικής απραξίας στο χώρο της Υγείας».

Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Νικήτα Κακλαμάνη.

Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, μετά τις ελαττωματικές σύριγγες που παραγγέλθηκαν και παρελήφθησαν από τις σημερινές διοικήσεις, ήρθε τώρα το σκάνδαλο των πλαστών πιστοποιητικών που χορηγούσε στο Αττικό νοσοκομείο πανεπιστημιακός γιατρός τοποθετημένος από τη σημερινή διοίκηση».

«Αντί λοιπόν για "εισαγγελικούς" θεατρινισμούς -όπως χαρακτήριστικά ανέφερε ο κ. Βενιζέλος- ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να εγκαλέσει τις διοικήσεις που ο ίδιος επέλεξε, διόρισε και οφείλει να εποπτεύει. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη συνεχιζόμενη πρόκληση των ακατάλληλων μαγειρείων και τροφίμων στα νοσοκομεία».

«Όσο για τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν το «γερασμένο» ΕΣΥ, ανέφερε είναι παρήγορο το γεγονός ότι μετά από 20 ολόκληρους μήνες, ο αρμόδιος υπουργός αρχίζει να χαρτογραφεί το χώρο της ευθύνης του. Προφανώς, για να ετοιμάσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του, φεύγοντας από το υπουργείο Υγείας, καθώς δηλώνει ότι προτιμά άλλη θέση», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή