Εως 30/6/2006 οι προκηρύξεις για τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές άδειες

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2005 21:57
A- A A+

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας, με τίτλο «Σύσταση Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου - Ρύθμιση Θεμάτων Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και άλλων εποπτευόμενων φορέων και λοιπές διατάξεις».

Στο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι:

- Παρατείνεται μέχρι 30/6/2006 η άδεια λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών του Νομού Αττικής.

- Μέχρι τις 30/6/2006 θα εκδοθούν οι προκηρύξεις για τη χορήγηση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών αδειών.

- Οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι και οι Γενικοί Διευθυντές της ΕΡΤ ΑΕ έχουν διετή θητεία. Οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι προσλαμβάνονται ή ορίζονται με απόφαση του Προέδρου. Με όμοια απόφαση ορίζονται οι όροι παροχής των υπηρεσιών τους και η αμοιβή τους.

- Η κάλυψη της διαφοράς μεταξύ αεροπορικού κομίστρου και των ειδικών τιμολογίων για τη μεταφορά των ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας επεκτείνεται -πέραν του εσωτερικού, της Κύπρου και των κρατών μελών της Ε.Ε.- και για τη μεταφορά τους στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

- Συστήνεται ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο» το οποίο λειτουργεί ως εθνική αρχειοθήκη οπτικοακουστικού και ψηφιακού περιεχομένου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV