Europa League: Στην Αθήνα η πρόκριση μετά το 0-0 του Παναθηναϊκού με την Καμπάλα

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 20:59
UPD:21:05
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παρά τα λάθη που έκαναν οι «πράσινοι» στον τομέα της μεταβίβασης, ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι για να προηγηθεί. Από τη σέντρα-σουτ του Καρέλη στο 16΄, ο Πέτριτς βρέθηκε στην περιοχή και με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Μπεζοτόσνι.

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός δεν δέχτηκε γκολ στο Μπακού, ούτε κατάφερε να σκοράρει και το τελικό 0-0 με την Καμπάλα αφήνει «ανοιχτούς λογαριασμούς» για τις δύο ομάδες στη ρεβάνς της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την ερχόμενη Πέμπτη (27/08).

Οι «πράσινοι» δεν έπεισαν ούτε στο πρώτο ματς των play off του Europa League. Απέναντι σε μία υποδεέστερη ομάδα η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν καλή σε μικρά διαστήματα, κυρίως στο ξεκίνημα των ημιχρόνων, αλλά εμφάνισε ξανά έντονα προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Το «τριφύλλι» έχει πάντα τον πρώτο λόγο για την είσοδό του στους ομίλους της διοργάνωσης, αλλά τα πράγματα στη ρεβάνς δεν θα είναι καθόλου εύκολα, μιας και οι «Αζέροι» έδειξαν ότι είναι αρκετά επικίνδυνοι.

Ο Γιάννης Αναστασίου επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, καθώς άφησε στον πάγκο τους Μπεργκ, Νίνη και Λαγό και έβαλε από την αρχή τους Λουντ, Καλτσά και Πέτριτς. Η ελληνική ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε αρκετά τους γηπεδούχους και προσπαθούσε κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει.

Σε ένα ακόμη ματς, όμως, οι «πράσινοι» είχαν σοβαρό πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς η τριάδα των χαφ (Λουντ, Ζέκα, Πράνιτς) δεν κατάφερε να περάσει τις μπαλιές προς τους Πέτριτς, Καρέλη και Καλτσά, με αποτέλεσμα να σηκωθεί ουκ ολίγες φορές από τον πάγκο του ο προπονητής του Παναθηναϊκού για να κάνει παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του.

Παρά τα λάθη που έκαναν οι «πράσινοι» στον τομέα της μεταβίβασης, ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι για να προηγηθεί. Από τη σέντρα-σουτ του Καρέλη στο 16΄, ο Πέτριτς βρέθηκε στην περιοχή και με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Μπεζοτόσνι.

 

Μέχρι το 20΄ οι γηπεδούχοι δεν είχαν φανεί στο γήπεδο, αλλά σιγά-σιγά και σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση των «πρασίνων», άρχισαν να βγαίνουν με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση και να φτάνουν πολύ κοντά στην επιτυχία στο 29΄. Μετά από την κοντινή σέντρα του Αντόνοβ και την κεφαλιά του Ντάντο, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Στιλ.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού οπισθοχώρησαν περισσότερο μετά το 30΄ και σε συνδυασμό με τα εμφανή προβλήματα στη δημιουργία, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν τα ηνία του ματς. Απείλησαν ξανά στο 32΄ με το σουτ του Ζετς να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Στιλ, ενώ στο 36΄ μετά από σύγχυση στα καρέ του «τριφυλλιού» τα σουτ των παικτών της Καμπάλα αποκρούστηκαν διαδοχικά από τα σώματα των αμυντικών.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ανήκε στον Παναθηναϊκό. Το διαγώνιο σουτ του Καρέλη στο 40΄ έδιωξε σε κόρνερ ο Μπεζοτόσνι.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο... ορεξάτοι στην επανάληψη και στο 53΄  απείλησαν με τον Καρέλη, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή βρήκε στα πόδια αμυντικών της Καμπάλα. Ο ρυθμός του ματς έπεσε και πάλι μετά το 60΄, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και να μην απειλούν εκατέρωθεν.

Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στην επανάληψη σημειώθηκε στο 80΄ με την κεφαλιά του Μπεργκ να περνάει άουτ, μετά το κόρνερ του Πράνιτς.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις