Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Bαθμιαία επικράτηση ισχυρών νοτίων ανέμων και εκδήλωση καταιγίδων στα βορειοδυτικά με άνοδο της θερμοκρασίας, κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Το βράδυ, πιθανές καταιγίδες στη Δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα το πρωΐ κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και αργότερα πιθανώς τη Δυτική Στερεά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν. Πιθανές ασθενείς βροχές αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία. Το πρωΐ κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και βαθμιαία ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι και βαθμιαία ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και βαθμιαία ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και βαθμιαία ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν. Πιθανότητα ασθενούς βροχής το απόγευμα. Το πρωΐ κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, οι οποίες στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα είναι αυξημένες, με τοπικές βροχές, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις, που τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή