Σ. Βούλτεψη:: Ψέματα «αεροπλανικού» τύπου από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 00:59
UPD:01:02
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η κ. Βούλτεψη (φωτ. αρχείου) τονίζει ότι η κυβέρνηση οριστικοποίησε την Τρίτη την παραχώρηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport με την Slentel, με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου.

A- A A+

Για ψέματα «αεροπλανικού» τύπου από την πλευρά της κυβέρνησης κάνει λόγο η γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας το θέμα της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η κ. Βούλτεψη, το θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων υπήρξε ένα από τα προεκλογικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και μια από τις προεκλογικές σημαίες των κυρίων Τσίπρα - Καμμένου, που με δηλώσεις και συνεντεύξεις τους, αλλά και στις περιοδείες και ομιλίες τους στις πόλεις οι οποίες φιλοξενούν τα συγκεκριμένα αεροδρόμια, κατήγγειλαν την προηγούμενη κυβέρνηση για «ξεπούλημα» και διακήρυσσαν ότι θα κρατούσαν τα περιφερειακά αεροδρόμια υπό δημόσιο έλεγχο.

Η κ. Βούλτεψη τονίζει ότι η κυβέρνηση οριστικοποίησε την Τρίτη την παραχώρηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport με την Slentel, με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου.

Όπως υποστηρίζει, οι όροι, οι προϋποθέσεις, το τίμημα και το ετήσιο μίσθωμα είναι τα ίδια ακριβώς όπως είχαν ανακοινωθεί στις 25 Νοεμβρίου 2014 από την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αλλαγή, ενώ η σύμβαση θα γίνει βάσει των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στην γερμανική εταιρία. «Πρόκειται, δηλαδή, για την έγκριση της πρότασης του ΤΑΙΠΕΔ (που ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξοβέλιζε στο πυρ το εξώτερον)», προσθέτει.

Συνεχίζοντας, η κ. Βούλτεψη παραθέτει σειρά δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πριν και μετά τις εκλογές, καταλογίζοντάς του ψέματα.

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής της Ν.Δ. σημειώνει ότι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στις 25 Νοεμβρίου 2014 στο Λονδίνο, τόνισε ότι η ανακοίνωση του ανάδοχου για το διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων αποτελεί εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, με τη σύμβαση να προβλέπει τον διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος μετακίνησης για τους Έλληνες πολίτες αλλά και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ενώ δήλωσε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής.

Ο κ. Βούλτεψη παραθέτει δήλωση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 εξέφραζε επιφυλάξεις για την παραχώρηση του αεροδρομίου των Χανίων.

Παράλληλα, αναφέρεται και σε σειρά δηλώσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τις οποίες τασσόταν κατά της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή