Μπάσκετ: «Κόπηκε» ο Σαρικόπουλος, έτοιμος ο Σπανούλης

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 21:12
UPD:21:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος είναι ο δεύτερος παίκτης που «κόβεται» από την αποστολή της εθνικής ομάδας μπάσκετ ενόψει του Ευρωμπάσκετ.

A- A A+

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος είναι ο δεύτερος παίκτης που «κόβεται» από την αποστολή της εθνικής ομάδας μπάσκετ ενόψει του Ευρωμπάσκετ.

Μετά τον Γιάννη Αθηναίου του Ολυμπιακού, ο σέντερ της ΑΕΚ δεν θα συνεχίσει να προετοιμάζεται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού Φώτη Κατσικάρη. Ο τελευταίος και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ ευχαρίστησαν τον 26χρονο παίκτη για τις υπηρεσίες του στο διάστημα της παραμονής του στην εθνικήκαι, πλέον, οι διεθνείς έγιναν 14 (σ.σ.θα «κοπούν» άλλοι δύο).

Η αποστολή της «γαλανόλευκης» αναχωρεί αύριο το μεσημέρι για τη Ξάνθη, όπου από τις 21 έως τις 23 Αυγούστου η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει σε τουρνουά τις Τσεχία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Ρωσία.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας τέθηκε κανονικά και ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος θα ακολουθήσει την αποστολή στην ακριτική πόλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε το τελευταίο διήμερο στην ποδοκνημική και είναι έτοιμος να βοηθήσει.

Ο Φώτης Κατσικάρης έδωσε το στίγμα εν όψει των προσεχών τεστ. «Με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων εβδομάδων της προετοιμασίας και των τριών φιλικών που είχαμε στον προγραμματισμό, κλείσαμε ένα κομμάτι που είχε κύριο ως στόχο την φυσική κατάσταση των παικτών και τη συμμετοχή όλων τους στα χρονικά περιθώρια που τους επιτρεπόταν. Το κύριο μέλημα μέχρι τώρα ήταν να φέρουμε όλους τους παίκτες στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ δευτερεύοντα και τριτεύοντα ίσως ρόλο είχε το κομμάτι της τακτικής σε αυτά τα παιχνίδια που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε και προπονητικά», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Από ‘δω και πέρα όμως και με την ομάδα να έχει φτάσει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αρχίζουν τα παιχνίδια στα οποία θα βάλουμε το κομμάτι της τακτικής, θα βάλουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η ομάδα. Θέλουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να έχει τα λιγότερα κενά διαστήματα και να λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα πάνω σε αυτά που δουλεύουμε και σε αυτά που θέλουμε να εφαρμόσουμε», πρόσθεσε.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις