Σε πρωτοβουλίες δεσμεύεται να προβεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 16:26
UPD:16:26
A- A A+

Προβλήματα λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) κατά την προηγούμενη περίοδο, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, εντοπίζει ο διαχειριστικός έλεγχος που αποφάσισε το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε σχέση με την κατάργηση του ειδικού φόρου θεαμάτων, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΚ, με την ανάληψη ήδη των καθηκόντων του γενικού διευθυντή, δεσμεύεται να προβεί σε πρωτοβουλίες που συζητήθηκαν σε σύσκεψη που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, δεσμεύεται να προβεί σε:

- Άμεση αξιολόγηση των νέων προτάσεων, που εκκρεμούν ήδη για μεγάλο διάστημα.

- Εφαρμογή του εσωτερικού κανονισμού και οργανογράμματος του ΕΚΚ. Σημειώνεται, ότι ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπεται στον ιδρυτικό νόμο  ήδη από το 2010, αλλά δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα.

- Προκήρυξη  για την πλήρωση των θέσεων των επικεφαλής των διευθύνσεων οι οποίες προβλέπονται από το νόμο (μεταξύ αυτών και το Film Commission) και οι οποίες επίσης ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

- Συναντήσεις με τους φορείς της κινηματογραφικής κοινότητας, για να συζητηθούν οι προτάσεις τους και να βρεθούν από κοινού τρόποι γεφύρωσης των διαφορών και επίλυσης των προβλημάτων του χώρου.

- Επικαιροποίηση χρηματοδοτικών κανονισμών και συμβάσεων προκειμένου να καταστεί αποδοτικότερη και διαφανής η συνεργασία του ΕΚΚ με την κινηματογραφική κοινότητα.

- Σχεδιασμό νέων δράσεων που θα ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα στη σημερινή, δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Επίσης,  ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΚ και τον αν. υπουργό Πολιτισμού το πρώτο μέρος του πορίσματος στο οποίο κατέληξαν οι ορκωτοί λογιστές, αφού διενήργησαν τον διαχειριστικό έλεγχο (2011-2014), ο οποίος συνεχίζεται. Σύμφωνα με το πρώτο αυτό μέρος του πορίσματος, διαπιστώνονται σοβαρές οργανωτικές δυσλειτουργίες και παραλείψεις που χρήζουν άμεσης διόρθωσης. Από την ημέρα του διορισμού του, τον Μάρτιο του 2015, το παρόν διοικητικό συμβούλιο αντιμετώπισε τις συνέπειες αυτής της δυσλειτουργίας (που σχετιζόταν και με την παρατεινόμενη έλλειψη γενικού διευθυντή), διεκπεραιώνοντας ανειλημμένες και εκκρεμείς υποχρεώσεις που υπήρχαν απέναντι στην ελληνική κινηματογραφική κοινότητα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς