«Ίσως και μέσα στα επόμενα 24ωρα» οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 14:43
UPD:16:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
A- A A+

Ίσως και μέσα στα επόμενα 24ωρα να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση.

Αυτό προέκυψε από δηλώσεις του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν τα σενάρια περί εκλογών, θερινών τμημάτων, ψήφου εμπιστοσύνης, είναι όλα ανοικτά στο τραπέζι, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «κάποια από αυτά είναι και σενάρια, θα έλεγα, φαντασίας». «Ακούγονται πολλά, υπάρχουν πολλές σκέψεις. Νομίζω ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξέρουμε όλοι περισσότερα. Αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας πω» πρόσθεσε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου, ότι η κυβέρνηση έχει μιλήσει για την επόμενη εβδομάδα, ο υπουργός απάντησε: «Μπορεί και εικοσιτετράωρα».

Ερωτηθείς εάν «βλέπει» εκλογές άμεσα, είπε: «Έχω δώσει πολλές συνεντεύξεις γύρω από αυτό, γνωρίζετε την άποψη μου την προσωπική, δεν θέλω να την επαναλάβω».

ΕΡΤ1

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο κ. Σκουρλέτης είχε χαρακτηρίσει επιβεβλημένες τις εκλογές, εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να γίνουν σύντομα.

Το απόγευμα της Τρίτης, και αφότου κυκλοφόρησε το σενάριο της λειτουργίας θερινών τμημάτων της Βουλής, κυβερνητικές πηγές μετέθεταν τις αποφάσεις για τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την επόμενη εβδομάδα.

Όλγα Γεροβασίλη: Υπάρχει θέμα με τη σταθερότητα της κυβέρνησης

Όπως φαίνεται πάντως και από τα όσα είπε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος στον ρ/σ Σκάι, όλα είναι ανοιχτά. Ερωτηθείσα για το αν θα υπάρξουν θερινά τμήματα ή εκλογές, επανέλαβε ότι το ποιες ακριβώς πολιτικές πρωτοβουλίες θα ληφθούν από το κυβερνητικό επιτελείο είναι ζήτημα πολυπαραγοντικό, ενώ σημείωσε ότι αυτό θα γίνει μετά και τις εκταμιεύσεις που αναμένονται αύριο, προκειμένου, όπως είπε, να αποπληρώσουμε ως χώρα τα οφειλόμενα. 

Πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αυτές οι αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα να δρομολογηθούν.

Η κ. Γεροβασίλη παραδέχθηκε ότι υπάρχουν θέματα τα οποία έχουν να κάνουν και με τη σταθερότητα της κυβέρνησης και τα θέματα που αφορούν και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Σημεμίωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε στον σχεδιασμό της εκλογές και δεν είχε λόγους να προχωρήσει σε αυτές, μέχρι ενός σημείου βεβαίως, με την έννοια ότι υπάρχουν προτεραιότητες οι οποίες θα πρέπει να εξασφαλιστούν, προκειμένου να μην διαταχθούν οι κυρίαρχοι στόχοι.

Διευκρίνισε ειδικότερα ότι κυρίαρχος στόχος ήταν να συναφθεί η συμφωνία, που ολοκληρώνεται σήμερα-αύριο, μαζί με τις εκταμιεύσεις, δεύτερος μεγάλος στόχος είναι να αποκατασταθεί μια σταθερότητα στην οικονομία και υπάρχει και ο στόχος να φτάσουμε στη συζήτηση για το χρέος, για τη βιωσιμότητα ή μη του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, αυτοί είναι οι στόχοι κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση αυτούς αντιστοίχως, θα βρεθεί η λύση για το ποιες είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν θα διαταράξουν, δε θα απειλήσουν αυτό το δεδομένο και ταυτοχρόνως θα δώσουν τη δυνατότητα και στην ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά τα οποία θα σχεδιάσει και πέραν της συμφωνίας.

Μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Παραπολιτικά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε ότι «όλα τα ενδεχόμενα για τα μελλοντικά βήματα της κυβέρνησης είναι ανοιχτά, ωστόσο τα θερινά τμήματα λειτουργούσαν και παλαιότερα τον Σεπτέμβριο και δεν είναι κάτι καινοφανές ως διαδικασία, δεν εμποδίζεται η κυβέρνηση να κάνει ένα ή δύο θερινά τμήματα».

Ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να στηρίζεται η στήριξη των κυβερνητικών νομοσχεδίων μόνο από την αντιπολίτευση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή