Τροχόσπιτο νέας γενιάς

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 15:13
REUTERS
A- A A+

Ένα μοντέρνο τροχόσπιτο, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον, παρουσίασε μία ομάδα ερευνητών.

Σχεδιασμένο για να καταλαμβάνει τον ελάχιστο χώρο, αλλά και για να παρέχει τη μέγιστη δυνατή άνεση, καθώς και αποθηκευτικούς χώρους, το τροχόσπιτο νέας γενιάς, το οποίο έχει σχήμα αβγού, βασίζεται στην ενεργειακή του αυτάρκεια, σύμφωνα με τον Σλοβάκο συν-δημιουργό του, Τόμας Ζάτσεκ.

«Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του είδους ζωής είναι η ελευθερία. Μπορείτε να ζήσετε όπου θέλετε, χωρίς να πληρώνετε λογαριασμούς, μπορείτε να μείνετε μέσα στη φύση» εξηγεί ο κ. Ζάτσεκ μιλώντας στο Reuters.

Η κάψουλα διαθέτει μία ανεμογεννήτρια, ηλιακούς συλλέκτες και μία μπαταρία που αποθηκεύει το όποιο πλεόνασμα ενέργειας, ενώ η μόνωση προστατεύει τους κατοίκους από υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, όπως διευκρινίζει ο έτερος δημιουργός, Ματέι Ποσπίσιλ.

Όσο για το ωοειδές σχήμα του τροχόσπιτου, οι δημιουργοί του εξηγούν ότι βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας, αλλά και στη συλλογή του νερού της βροχής, καθώς η κατασκευή περιλαμβάνει ειδικά φίλτρα που αφαιρούν το 99,9% των βακτηρίων, μετατρέποντας το νερό σε πόσιμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή