Ο Γιάννης Αναστασάκης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 12:07
UPD:14:57
ΚΘΒΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
A- A A+

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Αναστασάκης τοποθετήθηκε, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και του αν. υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), μετά την αποχώρηση του Γιάννη Βούρου.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1964, ο Γιάννης Αναστασάκης σπούδασε Κλασική Φιλολογία στα Γιάννενα, Θέατρο στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και έχει συνεχή παρουσία στα θεατρικά δρώμενα ως σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Στη θέση της αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διευθύντριας τοποθετήθηκε η ηθοποιός του ΚΘΒΕ,  Μαρία Τσιμά.

Δήλωση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, Γιάννη Αναστασάκη

«Η απόφαση του αν. υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη να μου αναθέσει την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΚΘΒΕ σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το θέατρο και τη χώρα μού δίνει δύναμη και μου περιποιεί τιμή. Είμαι Θεσσαλονικιός, σπούδασα θέατρο στη Σχολή του Κρατικού και νιώθω υποχρεωμένος να ανταποκριθώ μ’ όλες μου τις δυνάμεις στη μεγάλη ευθύνη. Επιπλέον, έχω τη διαβεβαίωση του υπουργού πως θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές μου και τη χαρά να έχω δίπλα μου, ως αναπληρώτρια διευθύντρια, τη φίλη, συνεργάτιδα και συνάδελφο Μαρία Τσιμά. Οπότε, δεν έχω να σκεφτώ πολλά. Αν όχι τώρα, πότε; Ξαναδιαβάζω, λοιπόν, τους στίχους του Ελύτη, επιστρέφω στο γενέθλιο τόπο και πιάνω δουλειά.

     Πολύ δε θέλει ο κόσμος. Ένα κάτι Ελάχιστο.
     Σαν τη στραβοτιμονιά πριν από το δυστύχημα.
     Όμως ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.
     Αρκετά λατρέψαμε τον κίνδυνο κι είναι καιρός να μας το ανταποδώσει».

Μαρία Τσιμά

Δήλωση της αν. καλλιτεχνικής διευθύντριας, Μαρίας Τσιμά

«Η δύσκολη συγκυρία που ζούμε είναι η πραγματικότητά μας. Δούλεψα στο ΚΘΒΕ  ως ηθοποιός και έζησα από μέσα τα προβλήματά του και την οικονομική δυσπραγία που το ταλανίζει. Η ευκαιρία που μου δίνεται να βοηθήσω  προς μια νέα κατεύθυνση μεγαλώνει ταυτόχρονα και την ευθύνη μου απέναντι στους ανθρώπους  αυτού του μεγάλου και ιστορικού θεάτρου αλλά και στο κοινό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Θα προσπαθήσω να συμβάλλω ολόψυχα στην αντιμετώπιση των αντίξοων συνθηκών».

naftemporiki.gr


 

Προτεινόμενα για εσάς