IAFF: Νέος πρόεδρος ο Σεμπάστιαν Κόε

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 09:40
UPD:12:01
EPA/WU HONG

«Δεν υπήρξε κάποια στιγμή στην ζωή μου για την οποία να είμαι τόσο προετοιμασμένος όσο είμαι τώρα. Εάν μου δείξετε εμπιστοσύνη δεν θα σας απογοητεύσω», δήλωσε ο Λόρδος Κόε.

A- A A+

Ο πρώην Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων, Σεμπάστιαν Κόε, είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAFF).

Ο Άγγλος υπερίσχυσε στις αρχαιρεσίες που έγιναν του μεγάλου αντιπάλου του, Σεργκέι Μπούμπκα με 115 ψήφους έναντι 92, στο πλαίσιο της ψηφοφορίας που διεξήχθη στο 50ό συνέδριο της IAFF στο Πεκίνο, ενόψει και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου που ξεκινάει σε ημέρες στην πρωτεύουσα της Κίνας.

EURONEWS

Μετά από 16 χρόνια στον θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ο Σενεγαλέζος, Λαμίν Ντιάκ, παραδίδει τα... κλειδιά στον Κόε, ο οποίος γίνεται ο 6ος πρόεδρος στην Ιστορία της IAFF. Διαθέτει πλούσια εμπειρία καθώς εκτός από αντιπρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, υπήρξε και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξήχθησαν το καλοκαίρι του 2012 στο Λονδίνο.

«Δεν υπήρξε κάποια στιγμή στην ζωή μου για την οποία να είμαι τόσο προετοιμασμένος όσο είμαι τώρα. Εάν μου δείξετε εμπιστοσύνη δεν θα σας απογοητεύσω», δήλωσε ο Λόρδος Κόε, λίγο πριν την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ο «τσάρος των αιθέρων», Σεργκέι Μπούμπκα, επανεξελέγη αντιπρόεδρος με 187 ψήφους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις