Αθήνα: To πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005 16:47
A- A A+

Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τις εορτές των Χριστουγέννων παρουσίασε σήμερα η δημαρχος Ντόρα Μπακογιάννη.

Από τις 15 Δεκεμβρίου, όταν θα φωταγωγηθεί το Δέντρο της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος, έως και τις 8 Ιανουαρίου μια μεγάλη, μαγική γιορτή απλώνεται στους δρόμους και τις πλατείες όλης της Αθήνας. Ο Σκρουτζ, ο μικρός τυμπανιστής, η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, η βασίλισσα του χιονιού και άλλες γνωστές φιγούρες θα ζωντανέψουν φέτος μέσα από τα αγαπημένα παραδοσιακά παραμύθια και θα γίνουν οι ήρωες των Χριστουγέννων της Αθήνας.

Στην Πλατεία Συντάγματος, η αγαπημένη «Πόλη από Ζάχαρη» που φέτος εκτός από το Carousel, θα έχει και το μεγαλύτερο κουκλόσπιτο στην Αθήνα, ανανεωμένη, προσκαλεί όλους τους Αθηναίους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης σε γλυκούς πειρασμούς και παραμυθένιες γεύσεις. Φέτος εγκαινιάζονται και δύο νέα Carousel, ένα στην πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό και ένα στην Πλατεία Κυψέλης, τα οποία από τις 15 Δεκεμβρίου θα περιμένουν τους μικρούς αναβάτες.

Στις 17 Δεκεμβρίου στην πλατεία Κοτζιά θα ζωντανέψουν και πάλι οι γειτονιές της «Πόλης των Δώρων». Τα 52 μαγικά μαγαζάκια με δώρα και στολίδια, το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και το δεύτερο Carousel επιστρέφουν στην πλατεία του Δημαρχείου.

Στο χώρο του Ζαππείου δημιουργείται μια «Κρυστάλλινη Πολιτεία», ένα παγοδρόμιο 450 τετραγωνικών μέτρων, μεγαλύτερο από πέρσι. Εκπαιδευτές θα καθοδηγούν τον κόσμο μαθαίνοντας τους τα μυστικά του πατινάζ, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φιλικούς αγώνες Ice Hockey.

Παράλληλα, στην «Κρυστάλλινη Πολιτεία» θα βρίσκεται το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και το «Μαγικό Σπίτι των Παραμυθιών», όπου εκτός από τις αφηγήσεις, θα λειτουργούν και τα εργαστήρια παραμυθιών γεμάτα υλικά για τις κατασκευές τους.

Παράλληλα στο Ζάππειο, «το Σπίτι της Τεχνολογίας» με κονσόλες ειδικά επιλεγμένων παιχνιδιών και μοναδικά Gaming Τουρνουά, προσφέρει στους νέους ατελείωτες ώρες παιχνιδιού ανεβάζοντας την αδρεναλίνη.

Τέλος, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έχει προγραμματιστεί μία λαμπερή γιορτή στην πλατεία Κοτζιά, με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Μπάμπη Τσέρτο, τη Μαριώ, τον Παναγιώτη Λάλεζα, τη Γιώτα Νέγκα, τη Σοφία Παπάζογλου και το Γιώργη Χριστοδούλου.

Όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, το κόστος των εκδηλώσεων ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες ευρώ το οποίο όπως είπε, θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου, συν όλα τα χρήματα τα οποία συγκεντρώνονται από τους χορηγούς.

Προτεινόμενα για εσάς