Ζήτημα με την άδεια διαχείρισης επικίνδυνων υλικών στις αποθήκες που εξερράγησαν στην Κίνα

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 12:21
UPD:19/08/2015 10:33
REUTERS/DAMIR SAGOLJ

Έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κρατικής Διοίκησης Βιομηχανίας και Εμπορίου επιβεβαιώνει ότι η Ruihai Logistics δεν είχε την κατάλληλη άδεια λειτουργίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

A- A A+

Η κινεζική εταιρία στην οποία ανήκει η αποθήκη στην Τιαντζίν στην οποία σημειώθηκαν δύο τεράστιες εκρήξεις την περασμένη εβδομάδα σκορπίζοντας τον θάνατο μέχρι σήμερα σε 114 ανθρώπους δεν είχε άδεια για τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών, την οποία τελικά έλαβε μόλις δύο μήνες πριν από την καταστροφή, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

EURONEWS

Δύο τεράστιες εκρήξεις στο δέκατο πιο πολυσύχναστο λιμάνι του κόσμου, στη βόρεια Κίνα, την περασμένη Τετάρτη, ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετά τον εντοπισμό τοξικών χημικών στην ατμόσφαιρα.

Ο απολογισμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε 114, με περισσότερους από 700 τραυματίες και άλλους 70, κυρίως πυροσβέστες, να αγνοούνται ακόμη. Οι εκρήξεις κατέστρεψαν μεγάλη βιομηχανική έκταση και τις γύρω κατοικίες, ενώ συγκλόνισε περιοχή αρκετών χιλιομέτρων.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της αποθήκης Tianjin Dongjiang Port Ruihai International Logistics δεν είχε λάβει πιστοποίηση διαχείρισης επικίνδυνων εμπορευμάτων για την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου 2014 και Ιουνίου 2015, ωστόσο συνέχισε να δραστηριοποιείται στη διαχείριση επικίνδυνων χημικών, μετέδωσε το Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχο της εταιρίας που δεν κατονομάζεται.

EURONEWS

Έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κρατικής Διοίκησης Βιομηχανίας και Εμπορίου επιβεβαιώνει ότι η Ruihai Logistics δεν είχε την κατάλληλη άδεια λειτουργίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της Ruihai Γου Σουεγουέι και ο αναπληρωτής επικεφαλής Ντονγκ Σεσουάν, συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, γράφει στο microblog της η επίσημη εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία.

Τα τηλέφωνα της εταιρίας δεν λειτουργούν από την Πέμπτη και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που τής έχουν σταλεί δεν έχουν λάβει απάντηση.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν περίπου 700 τόνοι του θανατηφόρου χημικού κυανιούχου νατρίου στην αποθήκη στην οποία σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή