Αλ. Φλαμπουράρης: Αν πέσει η κυβέρνηση θα πέσει από αριστερούς βουλευτές

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 09:48
UPD:11:10
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Με τη δική τους ψήφο θα ρίξουν μία κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτό δεν έχει ξαναγίνει», παρατήρησε ο υπουργός Επικρατείας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Υπέρ της διαδικασίας της ψήφου εμπιστοσύνης τάχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης μιλώντας στο Mega, και επισήμανε ότι στόχος είναι «μια ουσιαστική πλειοψηφία, μια ουσιαστική στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής».

«Ζητάμε από τους 162 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αν αυτό γίνει μπορεί να αποφευχθούν οι εκλογές», είπε και ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν είναι οι 151 βουλευτές, καθώς «με 151 κάλλιστα σε ένα νομοσχέδιο μπορεί να πέσεις στους 149».

«Ή θα βγει μια πλειοψηφία που θα πάει τη χώρα σε εκλογές σε 3,5 χρόνια ή πάμε σε εκλογές ώστε ο κόσμος να τοποθετηθεί», τόνισε. Σημείωσε πάντως πως «η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές», αλλά αν αναγκαστεί θα καταφύγει σε αυτές «όσο το δυνατό γρηγορότερα».

Αναφερόμενος στους διαφωνούντες είπε πως «αν πέσει η κυβέρνηση θα πέσει από αριστερούς βουλευτές». «Με τη δική τους ψήφο θα ρίξουν μία κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτό δεν έχει ξαναγίνει», παρατήρησε.

Πρόσθεσε ακόμη πως το να κάνει η κυβέρνηση στροφή στην πολιτική της (όπως ζητούν στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας) θα σήμαινε «μία μεγάλη χρεοκοπία στην Ελλάδα που θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι».

Ο υπουργός χαρακτήρισε «άψογη» τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, αλλά όπως είπε, δεν θα μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «δυστυχώς έχει δημιουργήσει πρόβλημα», αλλά όπως είπε, «δεν τη βλέπω αρχηγό». «Οι αρχηγοί κόμματων δεν γίνονται από την τηλεόραση. Οι αρχηγοί κομμάτων της Αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες. Δεν βλέπω να διεκδικεί ηγετικό ρόλο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό επισήμανε ότι «είναι τραγικό ότι όλα τα κόμματα ζητούν την παραίτηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου». «Είναι η μόνη που δεν πήγε να κάνει ούτε ένα μπάνιο. Πώς να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν μπαίνουν κάθε μέρα 5.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα», ανέφερε και κάλεσε τους δημάρχους που αντιδρούν να δείξουν αντίστοιχη ευαισθησία σαν αυτή που δείχνουν οι πολίτες που προσφέρουν φαγητό και βοήθεια στους πρόσφυγες.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή