Ιράκ: Καταργεί 11 υπουργικές θέσεις ο πρωθυπουργός

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015 22:52
UPD:22:53
REUTERS/TOBY MELVILLE

Ο κ. Αμπάντι καταργεί τις θέσεις των τριών αντιπροέδρων της κυβέρνησης όπως επίσης και τεσσάρων υπουργών, συγχωνεύοντας τέσσερα χαρτοφυλάκια σε άλλα υπουργεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την άμεση μείωση του αριθμού των υπουργών από 33 σε 22 διέταξε την Κυριακή ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου μεταρρυθμίσεων που έχει βασικό στόχο την καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης, γνωστοποίησε σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο σε ένα δελτίο Tύπου.

Ο κ. Αμπάντι καταργεί τις θέσεις των τριών αντιπροέδρων της κυβέρνησης όπως επίσης και τεσσάρων υπουργών, συγχωνεύοντας τέσσερα χαρτοφυλάκια σε άλλα υπουργεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, καταργείται το υπουργείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως επίσης τρεις θέσεις αναπληρωτών υπουργών, ανάμεσά τους εκείνη του υφυπουργού επιφορτισμένου με το χαρτοφυλάκιο των Δικαιωμάτων των Γυναικών και του υφυπουργού Επαρχιακών και Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων.

Συγχωνεύεται επίσης το υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας με το υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας, το υπουργείο Περιβάλλοντος με το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το υπουργείο Ανοικοδόμησης και Στέγασης.

Τέλος, το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων θα συγχωνευτεί με το υπουργείο Πολιτισμού.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή