Αγνοείται η τύχη ινδονησιακού αεροσκάφους με 54 επιβαίνοντες στην περιοχή Παπούα

Στη νήσο της Νέας Γουϊνέας
Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015 12:02
UPD:15:18
REUTERS/DARREN WHITESIDE

Το αεροσκάφος ανήκει στην εταιρεία Trigana Air Service και μετέφερε 44 ενήλικους επιβάτες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε ανηλίκους (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ινδονησιακό αεροσκάφος με 54 επιβαίνοντες έχει χαθεί από τα ραντάρ, ενώ πετούσε στον εναέριο χώρο της περιοχής Παπούα, στο νησί της Νέας Γουϊνέας.

Το νησί είναι μοιρασμένο ανάμεσα στην Ινδονησία, η οποία ελέγχει το δυτικό του μέρος και της Παπούα Νέας Γουϊνέας, ανεξάρτητου κράτους το οποίο ανήκει στη Βρετανική Κοινοπολιτεία.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η ινδονησιακή υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης.

Το αεροσκάφος ανήκει στην εταιρεία Trigana Air Service και μετέφερε 44 ενήλικους επιβάτες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε ανηλίκους.

Η πτήση είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Τζεντάνι της Τζαγιαπούρα με κατεύθυνση το Οκσιμπίλ, πρωτεύουσα της επαρχίας Παπούα.

Η Trigana βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα στην οποία λειτουργεί.

Η νύχτα έχει αρχίσει να πέφτει στην Παπούα, γεγονός που μαζί με τον άστατο καιρό κάνει δυσκολότερες τις έρευνες για την τύχη του αεροσκάφους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή