Λευκωσία - Στρατιωτικό φυλάκιο των Τούρκων στη νεκρή ζώνη

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 12:15
UPD:12:18
A- A A+

Επανδρωμένο στρατιωτικό φυλάκιο στη νεκρή ζώνη στην οδό Λήδρας, στη Λευκωσία, εγκατέστησε ο τουρκικός στρατός, παραβιάζοντας το status quo στην περιοχή.

Οπτικό υλικό από τις εργασίες του τουρκικού στρατού στην περιοχή παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η τηλεόραση του ΡΙΚ.

Εν τω μεταξύ, παραπλανητική χαρακτήρισε η αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία την πρόσφατη τοποθέτηση του Προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου ότι οι ΗΠΑ ήταν η μόνη χώρα ανάμεσα στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που αρνήθηκε να καταδικάσει τα κατασκευαστικά έργα των κατοχικών δυνάμεων στην οδό Λήδρας ως παραβίαση της νεκρής ζώνης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της πρεσβείας «ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπαινίχθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα μεταξύ των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας που αρνήθηκε να καταδικάσει τα κατασκευαστικά έργα στην περιοχή του προτεινόμενου οδοφράγματος της Οδού Λήδρας ως παραβίαση της νεκρής ζώνης».

«Αυτή η δήλωση είναι παραπλανητική», τονίζει η αμερικανική πρεσβεία και προσθέτει ότι η «ευθύνη για την απόφαση κατά πόσο οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές έχει παραβιάσει τη νεκρή ζώνη ή τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανήκει στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες ή οποιοδήποτε άλλο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας».

«Υποστηρίζουμε», προστίθεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, «την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την αρμοδιότητά της να ελέγχει τη νεκρή ζώνη και υπογραμμίζουμε τη σημασία της διατήρησης της πρωτοκαθεδρίας των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή