Γ. Σταθάκης: Η συμφωνία αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τη χώρα

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 06:43
UPD:07:17
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. 

A- A A+
Η φορολογική προσαρμογή είναι 2,5% του ΑΕΠ και άλλο 1% το 2018, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν μειώσεις μισθών, ενώ η συνταξιοδοτική δαπάνη μειώνεται οριακά στο 0,3% - 0,4% του ΑΕΠ.
 
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα μνημόνια μείωσαν τις συντάξεις κατά 40% και τους μισθούς 18%.
 
«Δεν τίθεται θέμα αν είναι κάτι συμβατό με αυτό που θα θέλαμε. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές και έγιναν τεράστιοι συμβιβασμοί», παραδέχθηκε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι η συμφωνία αυτή «είναι η καλύτερη επιλογή για την χώρα».
 
Ακόμη ο Γ. Σταθάκης υπογράμμισε πως «είναι εν πολλοίς παραπλανητική» η βασική διαπίστωση της αντιπολίτευσης πως η χώρα και η οικονομία οδηγήθηκε στο τρίτο πρόγραμμα λόγω των εξελίξεων των τελευταίων μηνών. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε ένα «αδιέξοδο που απαρτιζόταν από δύο προβλήματα: τα τεράστια δάνεια που έπρεπε να αποπληρώσει και τα τεράστια πλεονάσματα που έπρεπε να παράγει για να τα πληρώσει».
 
newsroom naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή