Βουλή: «Πυρά» από την αντιπολίτευση για το νέο μνημόνιο

Η τοποθέτηση των ειδικών αγορητών του Ποταμιού, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και των ΑΝΕΛ
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 16:33
UPD:16:34
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας άσκησαν σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των αρμόδιων Επιτροπών.

Από την πλευρά του Ποταμιού, ο Σπύρος Λυκούδης επισήμανε ότι η συμφωνία αποτελεί μια τελευταία ευκαιρία για να διατηρηθεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας. Ωστόσο, σημείωσε ότι η περίσταση απαιτεί εθνική σύμπνοια την οποία, «δεν βλέπω να κατανοεί η σημερινή κυβέρνηση μειοψηφίας».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από το ΚΚΕ, έκανε λόγο για αντιλαϊκή συμφωνία που πρέπει να την αντιπαλέψει η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «επίλεκτη μονάδα του κεφαλαίου, ο οποίος ανέλαβε να προωθήσει βάρβαρα μέτρα».

Το ΠΑΣΟΚ, δια στόματος του Γιάννη Κουτσούκου, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας ξεγέλασε τον κόσμο προεκλογικά και στη συνέχεια ανέκρουσε πρύμναν σε ό,τι αφορά την πολιτική που ακολούθησε. Επιπλέον, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για λάθη σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και για χαμένο χρόνο. Ο κ. Κουτσούκος διαβεβαίωσε τέλος, ότι «θα ψηφίσουμε ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τα προαπαιτούμενα».

Τέλος, ο Δημήτρης Καμμένος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  επισήμανε ότι «πρέπει να το ψηφήσουμε, να βρούμε είτε τη χρηματοδοτική γέφυρα, είτε την πρώτη εκταμίευση βάσει των προαπαιτούμενων μέτρων, για να πάει η Ελλάδα παρακάτω και να έρθει η επιθυμητή κανονικότητα στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή